ΑρχικήΝέαΘείος Βάνιας vs McDonald's: Η Ρωσία ετοιμάζεται να ανοίξει τα δικά της...

Θείος Βάνιας vs McDonald’s: Η Ρωσία ετοιμάζεται να ανοίξει τα δικά της “McDonald’s”

2 λεπτά ανάγνωσης

Στις 8 Μαρτίου η McDonald’s ανακοίνωσε ότι κλείνουν 850 καταστήματα της στη Ρωσία σε απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία, με την απόφαση να εξοργίζει τους Ρώσους πολιτικούς και το θέμα να φτάνει στο Κοινοβούλιο.

Φαίνεται πως ετοιμάζεται ήδη η αλυσίδα εστιατορίων που θα την αντικαταστήσει, θα ονομάζεται «Θείος Βάνιας» και μάλιστα, το λογότυπό της μοιάζει εκπληκτικά με αυτό των McDonald’s.

- Advertisement -

Ήδη έχουν γίνει ενέργειες για να κατοχυρωθεί λογότυπο για επιχείρηση που θα λειτουργεί σνακ μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και εστιατόρια self-service. Μάλιστα, το λογότυπο μοιάζει τόσο με αυτό των McDonald’s που είναι σα να έχει «ξαπλώσει» στο πλάι και από κάτω είναι γραμμένο το “Uncle Vanya” με κεφαλαία γράμματα. Η ονομασία είναι εμπνευσμένη από το διάσημο θεατρικό έργο του Άντον Τσέχοφ που δημοσιεύτηκε το 1897.

Όπως είναι φυσικό, το λογότυπο έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου επισημαίνεται η τρομερή ομοιότητα, ενώ η McDonald’s δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχετικό σχόλιο.

- Advertisement -

Πάντως, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν κλείσει ακόμα όλα τα εστιατόρια της McDonald’s στη Ρωσία αφού παραμένουν ορισμένα ανοικτά ακόμα κυρίως σε αεροδρόμια, στον σιδηροδρομικό σταθμό Leningradsky της Μόσχας και κοντά σε σταθμούς του μετρό της Μόσχας.

Πηγή: https://www.cbc.ca/news/business/russia-mcdonald-s-logo-1.6389887

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.