Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Επιδημία καμπυλοβακτηρίωσης από γάλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗΠΑ: Επιδημία καμπυλοβακτηρίωσης από γάλα
spot_img

Αναφορά για 18 κρούσματα στο Αϊντάχο.

   Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για αναφορές 18 ατόμων στο Αϊντάχο που παρουσίασαν πρόσφατα συμπτώματα και βρέθηκαν θετικά στο Campylobacter, ενώ φέρεται πως κατανάλωσαν μη παστεριωμένο γάλα από την Paradise Grove Dairy. Την υπόθεση έρευνα το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Αϊντάχο σε συνεργασία με την Κεντρική Περιφέρεια Υγείας (CDH), τη Δημόσια Υγεία του Ανατολικού Αϊντάχο (EIPH) και το Υπουργείο Γεωργίας της Πολιτείας του Αϊντάχο (ISDA).

   Τα περιστατικά συνέβησαν από τις 24 Ιουλίου, όταν 18 άτομα βρέθηκαν θετικά στην καμπυλοβακτηρίωση, μια βακτηριακή λοίμωξη, ενώ ανέφεραν πως είχαν καταναλώσει νωπό γάλα που παράγεται από την Paradise Grove Dairy στην κομητεία Τζέφερσον πριν αρρωστήσουν. Η Paradise Grove Dairy διανέμει γάλα σε πολλά καταστήματα στο νότιο Αϊντάχο.

   Η Paradise Grove Dairy διέκοψε οικειοθελώς την παραγωγή στις 2 Αυγούστου, επιθεώρησε και επισκεύασε τον εξοπλισμό και αύξησε τη συχνότητα των δοκιμών γάλακτος, πριν συνεχίσει την παραγωγή στις 12 Αυγούστου. Όποιος αγόρασε νωπό γάλα που παράγεται από την Paradise Grove Dairy από τις 19 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου κλήθηκε να μην το καταναλώσει. Η Paradise Grove Dairy υπενθύμισε επίσης στους καταναλωτές να φροντίζουν να διατηρούν το γάλα κρύο όταν το παίρνουν στο σπίτι από το κατάστημα.

   Τα άτομα με υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας μετά την κατανάλωση ωμών γαλακτοκομικών προϊόντων περιλαμβάνουν μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένους και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα άτομα αυτών των ομάδων ενθαρρύνονται να καταναλώνουν παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

   Τα κοινά συμπτώματα της λοίμωξης από καμπυλοβακτηρίωση περιλαμβάνουν διάρροια (συχνά αιματηρή), πυρετό, κράμπες στο στομάχι, ναυτία και/ή έμετο. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν δύο έως πέντε ημέρες μετά την έκθεση και διαρκούν περίπου μία εβδομάδα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν επιπλοκές που διαρκούν περισσότερο. Εάν αντιμετωπίζετε παρόμοια συμπτώματα μετά την κατανάλωση νωπό γάλα ή νωπό γαλακτοκομικά προϊόντα από την Paradise Grove Dairy, αναζητήστε ιατρική βοήθεια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο