Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Επιβράδυνση της παιδικής παχυσαρκίας μετά τον νόμο που στήριξε η Μισέλ Ομπάμα

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗΠΑ: Επιβράδυνση της παιδικής παχυσαρκίας μετά τον νόμο που στήριξε η Μισέλ Ομπάμα
spot_img

Ο νόμος του 2010 που ενίσχυε τα πρότυπα διατροφής για τα σχολικά γεύματα επιβράδυνε την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας, έδειξε μια νέα μελέτη.

Ο «νόμος για τα υγιή παιδιά» του 2010, που υποστήριξε η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, ήταν η πρώτη εθνική νομοθεσία που βελτίωσε τα σχολικά γεύματα εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια στις ΗΠΑ. Ο νόμος αύξησε την ποσότητα φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως που προσφέρονται στα σχολικά γεύματα. Περίπου 30 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ λαμβάνουν σχολικά γεύματα κάθε μέρα.

Τώρα εθνική μελέτη διαπίστωσε πως από το 2010 που εφαρμόστηκε πιο υγιεινή διατρποφή στα σχολεία, υπάρχει μια μικρή αλλά σημαντική μείωση του μέσου δείκτη μάζας σώματος περισσότερων από 14.000 μαθητών ηλικίας 5 έως 18 ετών των οποίων το ύψος και το βάρος παρακολουθήθηκαν πριν και μετά την εφαρμογή του νόμου. Η μελέτη είναι νέα απόδειξη ότι η βελτίωση της ποιότητας των σχολικών γευμάτων μέσω της νομοθεσίας μπορεί να είναι ένας τρόπος για να μετατοπιστεί η τροχιά της παιδικής παχυσαρκίας, η οποία αυξάνεται εδώ και δεκαετίες και τώρα επηρεάζει περίπου 1 στα 5 παιδιά στις ΗΠΑ.

Η νέα μελέτη ανέλυσε δεδομένα σε εθνικό επίπεδο από 50 ομάδες μαθητών από τον Ιανουάριο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2016, πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου, και δεδομένα από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2020, μετά την πλήρη εφαρμογή του. Οι ερευνητές υπολόγισαν τον δείκτη μάζας σώματος των παιδιών, μια αναλογία βάρους προς ύψος.

Διαπίστωσε ότι ο δείκτης μάζας σώματος για τα παιδιά, προσαρμοσμένος για την ηλικία και το φύλο, μειώθηκε κατά 0,041 μονάδες ετησίως, σε σύγκριση με πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου. Αυτό ανέρχεται σε περίπου το ένα τέταρτο της μονάδας ΔΜΣ ετησίως, είπε ο Chandran.

Ένας τρόπος να σκεφτεί κανείς την αλλαγή είναι ότι για ένα 10χρονο αγόρι με αυξημένο δείκτη μάζας σώματος, η μείωση θα ισοδυναμούσε με απώλεια βάρους 1 κιλού, σημείωσε η Δρ Lauren Fiechtner, διευθύντρια διατροφής στο MassGeneral Hospital για Παιδιά στη Βοστώνη, που έγραψαν το άρθρο που συνόδευε τη μελέτη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Καταργήθηκε το τρυγικό στεατύλιο (E 483) ως πρόσθετο σε τρόφιμα

Μέχρι πότε μπορούν να διατίθενται στην αγορά τρόφιμα που περιέχουν Ε 483.

26.509 Ευρωπαίοι πολίτες απαντούν για τους χημικούς ρύπους και τους βιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων – Μεγάλη μελέτη της EFSA.

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα