ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Μεγάλοι παραγωγοί ζάχαρης άσκησαν μήνυση για φερόμενο σύστημα καθορισμού τιμών

ΗΠΑ: Μεγάλοι παραγωγοί ζάχαρης άσκησαν μήνυση για φερόμενο σύστημα καθορισμού τιμών

2 λεπτά ανάγνωσης

Ισχυρισμοί για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

    Πως φουσκώνουν τεχνητά την τιμή της κρυσταλλικής ζάχαρης, αναγκάζοντας τους αγοραστές να πληρώσουν περισσότερα για το γλυκαντικό σε μια αγορά αξίας άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατηγορήθηκαν σε μια νέα ομοσπονδιακή αγωγή στο Μανχάταν οι United Sugar,  Domino’s και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί, συμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

- Advertisement -

Στην προτεινόμενη ομαδική αγωγή, που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη από την KPH Healthcare Services, έναν εθνικό πάροχο φαρμακευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορούμενοι παραβιάζουν την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία μοιράζοντας ανταγωνιστικά ευαίσθητες μη δημόσιες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές, τον όγκο, τις πωλήσεις και άλλες μετρήσεις για την κρυσταλλική ζάχαρη.

   Η μήνυση ανέφερε ότι θύματα της φερόμενης συνωμοσίας καθορισμού τιμών περιελάμβαναν κατασκευαστές τροφίμων και ποτών, λιανοπωλητές και εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων. Ζητά απροσδιόριστη τριπλή αποζημίωση και διαταγή κατά της αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς.

- Advertisement -

   Το Υπουργείο Δικαιοσύνης το 2021 μήνυσε ανεπιτυχώς στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντέλαγουερ για να εμποδίσει τη United Sugar να αγοράσει την ανταγωνιστική Imperial. Ένας δικαστής αρνήθηκε να μπλοκάρει τη συμφωνία των 315 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση θα ανέβαζε τις τιμές της ζάχαρης. Η United Sugar είχε πει ότι η συναλλαγή θα βελτιώσει την εφοδιαστική αλυσίδα εφοδιασμού.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Οι επιστήμονες αποφάσισαν: Αυτό είναι το πιο θρεπτικό λαχανικό στον κόσμο

Επιστήμονες του CDC κατέταξαν 41 φρούτα και λαχανικά με βάση την πυκνότητα θρεπτικών συστατικών. Μόνο ένα πήρε βαθμολογία 100

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας