Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Προειδοποίηση από τις αρχές για βόειο κιμά με E. coli – Καταγγελία καταναλωτή

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Προειδοποίηση από τις αρχές για βόειο κιμά με E. coli - Καταγγελία καταναλωτή
spot_img

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ εξέδωσε στις 27 Απριλίου προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία λόγω ανησυχιών ότι συγκεκριμένα προϊόντα βόειου κιμά μπορεί να έχουν επιμολυνθεί με E.coli Ο26.

Οι αρχές θεώρησαν πως δεν ήταν σκόπιμο να εκδοθεί ανάκληση των εμπλεκόμενων προϊόντων, επειδή δεν είναι πλέον διαθέσιμα στην αγορά.

Τα προϊόντα του βόειου κιμά διανεμήθηκαν σε αποθήκες στο Όρεγκον και την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ και πωλήθηκαν σε σημεία λιανικής πώλησης.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν ένας καταναλωτής έστειλε σε εξωτερικό εργαστήριο για μικροβιολογική ανάλυση ένα δείγμα από βόειο κιμά που παράγεται από την Empire Packing. Ο καταναλωτής ανέφερε ότι αρρώστησε, αλλά δεν εξετάστηκε για E coli, όμως η ανάλυση στο δείγμαμε τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν την παρουσία E. coli O26.

Οι συνήθεις αναλύσεις περιλαμβάνουν το O157 STEC, όχι όμως το O26, επειδή είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί σε σχέση με το STEC O157:H7.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με STEC O26 αναπτύσσουν συμπτώματα μέσα σε 2-8 ημέρες (μέσος όρος 3-4 ημερών), τα οποία περιλαμβάνουν διάρροια (συχνά αιματηρή) και έμετο. Ορισμένες ασθένειες διαρκούν περισσότερο και μπορεί να είναι πιο σοβαρές. Η μόλυνση συνήθως διαγιγνώσκεται με δοκιμή δείγματος κοπράνων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά, σπάνια, μερικοί αναπτύσσουν μια πιο σοβαρή λοίμωξη.

Η FSIS εκφράζει ανησυχίες πως κάποιο από τα προϊόντα μπορεί να βρίσκεται ακόμα στους καταψύκτες των καταναλωτών, λόγω της μακράς ημερομηνίας λήξης τους. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα κλήθηκαν να μην τα καταναλώσουν, να τα απορρίπτουν ή να τα επιστρέφουν στον τόπο αγοράς. Εξέδωσε δε σχετικές οδηγίες προς τους καταναλωτές για τη σωστή προετοιμασία και έψηση των προϊόντων κιμά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο