Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Johnnie Walker: Ξεκινούν οι ψηφιακές δοκιμές για το νέο μπουκάλι

ΑρχικήΝέαΔιεθνήJohnnie Walker: Ξεκινούν οι ψηφιακές δοκιμές για το νέο μπουκάλι
spot_img

Το «ψηφιακό δίδυμο» για το μπουκάλι του Johnnie Walker της Diageo ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τρεις εταιρείες με στόχο να εξετάσουν και να αναπτύξουν μια καινούρια επίστρωση, η οποία εάν τελικά πάρει το πράσινο φως, θα καταστήσει το μπουκάλι του φημισμένου ουίσκι πιο ελαφρύ χωρίς να αλλάζει το σχήμα ή να επηρεάζεται η αντοχή του.

Ως «ψηφιακό δίδυμο» ορίζεται μια ψηφιακή αναπαράσταση – σε πραγματικό χρόνο – ενός προϊόντος ή μιας διαδικασίας που χρησιμοποιείται για τη μοντελοποίηση, την οπτικοποίηση και την πρόβλεψη νέων καινοτομιών πριν πραγματοποιηθούν οποιεσδήποτε δοκιμές με πραγματικά υλικά.

Οι εν λόγω εικονικές δοκιμές αποσκοπούν στο να μειωθεί ο χρόνος και το κόστος που απαιτείται για τη δοκιμή προϊόντων γυαλιού, ενώ, παράλληλα, να μειωθούν οι πρώτες ύλες και η ενέργεια που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία και όλα αυτά με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε να μην επιβαρύνεται περαιτέρω το περιβάλλον.

Η Dassault Systèmes (εταιρεία παροχής ερευνητικών υπηρεσιών), η Ardagh Group (εταιρεία συσκευασίας) και η EXXERGY (συμβουλευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του γυαλιού) είναι οι τρεις εταιρείες που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το εν λόγω εγχείρημα.

Στόχος τους είναι η νέα εξωτερική επίστρωση που θα αναπτύξουν για το μπουκάλι του Johnnie Walker να μειώσει τις φυσικές μικρορωγμές στη γυάλινη επιφάνεια, κάτι που θα επιτρέψει στο γυαλί να είναι πολύ πιο ελαφρύ, διατηρώντας ταυτόχρονα την αντοχή του. Οι δοκιμές είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2022.

Το ελαφρύ γυάλινο μπουκάλι θα διατηρήσει την 100% ανακυκλωσιμότητα του και εάν πετύχουν εικονικές δοκιμές, θα γίνουν δοκιμές σε γυάλινες – πλέον – φιάλες από το καλοκαίρι του 2022.

«Το ελαφρύ γυαλί είναι μία από τις λύσεις που εξετάζονται από τη βιομηχανία του γυαλιού για να μειώσει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον τόσο σε CO₂​ όσο και σε εκπομπών άνθρακα που προέρχονται τόσο από την κατασκευή της φιάλης όσο και από τη μεταφορά των προϊόντων.

Εάν το παραπάνω εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, θα είναι ένα σημείο – σταθμός για την τεχνολογία των ψηφιακών διδύμων που θα επιβεβαιώσει τις φιλοδοξίες της βιομηχανίας γυαλιού για βιώσιμη ανάπτυξη και θα επιτρέψει την ουσιαστική απαλλαγή από τις – προέρχονται από αυτή – ανθρακούχες εκπομπές», αναφέρει δήλωση των τριών εταιρειών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο