Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Διαστημική” Κέτσαπ: Συνεργασία της Heinz με το διαστημικό ινστιτούτο Aldrin

ΑρχικήΝέαΔιεθνή"Διαστημική" Κέτσαπ: Συνεργασία της Heinz με το διαστημικό ινστιτούτο Aldrin
spot_img

Η Heinz, μαζί με μια ομάδα αστροβιολόγων, έχει καλλιεργήσει με επιτυχία ντομάτες για την κέτσαπ της, σε συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτές του διαστήματος. Η έκδοση Marz, που καλλιεργείται σε παρόμοιες συνθήκες εδάφους, θερμοκρασίας και νερού με αυτές που βρίσκονται στον κόκκινο πλανήτη, είναι έτοιμη για απογείωση αυτές τις μέρες.

Η ομάδα Heinz πέρασε εννέα μήνες με 14 αστροβιολόγους στο Διαστημικό Ινστιτούτο Aldrin στο Florida Tech των ΗΠΑ και μιμήθηκε την καλλιέργεια ντομάτας στον Άρη. Τελικά απέδωσαν με επιτυχία μια καλλιέργεια των αποκλειστικών τους σπόρων ντομάτας.

Ο Δρ Andrew Palmer, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας από το Διαστημικό Ινστιτούτο Aldrin εξηγεί στο Food Ingredients First: “Μέχρι τώρα, οι περισσότερες προσπάθειες γύρω από την ανακάλυψη τρόπων ανάπτυξης σε συνθήκες προσομοίωσης του Άρη, ήταν βραχυπρόθεσμες μελέτες ανάπτυξης φυτών. Αυτό που έχει κάνει αυτό το έργο, είναι να εξετάσει τη μακροπρόθεσμη συγκομιδή τροφίμων.”

Ο Palmer λέει ότι η επίτευξη μιας σοδειάς αυτής της ποιότητας ήταν ένα “ονειρικό αποτέλεσμα”

“Η συνεργασία με τους ειδικούς της τομάτας μας επέτρεψε να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες για μακροπρόθεσμη παραγωγή τροφίμων πέρα από τη Γη.”

Το πείραμα κέτσαπ

Η κέτσαπ Heinz είναι αγαπημένη μεταξύ των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και ο Mike Massimino, βετεράνος δύο διαστημικών πτήσεων, τεσσάρων διαστημικών διαδρομών και ο πρώτος αστροναύτης που θα τουιτάρει ποτέ από το διάστημα, θα είναι ο πρεσβευτής της έκδοσης Marz.

«Στο διάστημα έχουμε ένα ρητό, ‘δεν έχει να κάνει με το φαγητό, αλλά με τη σάλτσα’ – θα μπορούσαμε να επιλέξουμε τι φαγητό θέλαμε να φάμε εκεί πάνω, αλλά πολλά από τα πιάτα ήρθαν αφυδατωμένα και λίγο άνοστα, οπότε μια καλή μερίδα σάλτσας θα έκανε όλα τα γεύματα νόστιμα», λέει ο Massimino.

Το πείραμα κέτσαπ σχεδιάστηκε πριν από δύο χρόνια από τους “master της ντομάτας” της Heinz και είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα τους μέχρι σήμερα. Η φειδωλή πτυχή του πειράματος ήταν η επιλογή των σωστών σπόρων και η χρήση των πιο παραγωγικών γεωργικών τεχνικών.

Η Marz Edition δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε συσκευασίες, αλλά μια παρτίδα παρουσιάστηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ. Η σάλτσα θα υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές πριν συσκευαστεί.

Η ομάδα του Διαστημικού Ινστιτούτου Όλντριν υπέβαλε την πρώτη από τις τρεις εργασίες επιστημονικής δημοσίευσης που χαρτογραφούν την αποστολή.

Επενδύσεις ESG

Εκτός από τη μελέτη του τρόπου καλλιέργειας τομάτας στις συνθήκες του πλανήτη Άρη, η εταιρεία Kraft Heinz συνεχίζει να επενδύει σε στόχους περιβαλλοντικής κοινωνικής διακυβέρνησης (ESG), συμπεριλαμβανομένης της χρήσης 100% ντομάτας Heinz Ketchup μέχρι το 2025.

Με καθαρές πωλήσεις για το 2020 ύψους περίπου 22,71 δισεκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία στοχεύει να αναπτύξει τις μάρκες της σε τρόφιμα και ποτά παγκοσμίως.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα