ΑρχικήΝέαΔιεθνήΚινεζική αλυσίδα καφέ βγάζει πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ σε μία ημέρα...

Κινεζική αλυσίδα καφέ βγάζει πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ σε μία ημέρα από latte με… μπαϊτζιού

2 λεπτά ανάγνωσης

Το αλκοολούχο ποτό που αναμφισβήτητα λατρεύουν οι Κινέζοι.

    Πιθανόν να γνωρίζετε τον Irish coffee, το Ιρλανδέζικης καταγωγής ρόφημα καφέ που περιέχει whiskey, τώρα καιρός να μάθετε την κινεζική εκδοχή του. Ο Latte με μπαϊτζιού κάνει θραύση στην αλυσίδα καφέ, Luckin Coffee, που διαθέτει 10.000 καταστήματα σε όλη την Κίνα.

- Advertisement -

    Αν αναρωτιέστε τι στο καλό είναι το μπαϊτζιού, πρόκειται για το Νο1 σε πωλήσεις ποτό στον κόσμο με ετήσια κατανάλωση 5,2 δισεκατομμυρίων λίτρων και βασικά, άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο. 

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του TheDrinkBusiness, η αλυσίδα καφέ πούλησε το ρόφημα καφέ, baijiu Kweichow Moutai, αξίας αξίας 100 εκατομμυρίων γιουάν (13 εκατομμύρια ευρώ περίπου) σε μια μέρα την περασμένη εβδομάδα.

- Advertisement -

    Η αλυσίδα καφέ, η οποία διαθέτει καταστήματα σε όλη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων πολλών στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, συνεργάστηκε με τον γίγαντα των αλκοολούχων ποτών Kweichow Moutai για να δημιουργήσει ένα latte εμπλουτισμένο με μπαϊτζιού. Σύμφωνα με την εταιρεία καφέ, την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του προϊόντος πουλήθηκαν 5,42 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ.

    Παρά το γεγονός ότι το ρόφημα με το αλκοόλ διαθέτει μόνο 0,5% ABV, το προσωπικό συνέστησε στους καταναλωτές να μην οδηγούν μετά την κατανάλωση του προϊόντος. Η εταιρεία προτείνει επίσης ότι οι έφηβοι και οι έγκυες λ θα πρέπει να το αποφεύγουν.

- Advertisement -

    Η εταιρία παραγωγής του ποτού το οποίο πωλείται 1.499 γιουάν (195€ περίπου), στο πλαίσιο αναζήτησης τρόπων ώστε να γίνει πιο προσιτό για τους νέους καταλανωτές, τον προηγούμενο χρόνο λάνσαρε παγωτό εμποτιαμένο με μπαϊτζιού.

Chinese coffee chain makes millions on Moutai-infused latte

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«STABILIZED»: Η νέα ετικέτα και η νέα προσέγγιση που προτείνονται για τη λιστέρια στα έτοιμα τρόφιμα – Του Ν. Γδοντέλη

Η λιστερίωση αυξάνεται στην Ευρώπη και οι επιστήμονες προτείνουν νέα επισήμανση για ασφαλέστερα έτοιμα τρόφιμα, την ώρα που τίθενται σε εφαρμογή αυστηρότεροι κανόνες για τη Listeria monocytogenes.

Ελληνικό ελαιόλαδο: Διατηρείται η εξαίρεση για τις στερόλες στην ποικιλία Κορωνέικη – Τι αλλάζει για παραγωγούς και εξαγωγές

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας διατήρησε το όριο των 800 mg/kg για τις ολικές στερόλες στα μονοποικιλιακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης, χωρίς χρονικό περιορισμό μέχρι να ολοκληρωθούν οι επιστημονικές μελέτες.

Παράσιτα στα τρόφιμα: 171 εκατ. λοιμώξεις και 33.800 θάνατοι παγκοσμίως το 2021 σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Νέα μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταγράφει το παγκόσμιο φορτίο από 14 παρασιτικά νοσήματα που μεταδίδονται μέσω τροφίμων και τις γεωγραφικές περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση