Στα σουπερμάρκετ Asda της Βρετανίας πωλείται νερό με οφέλη για το μικροβίωμα του εντέρου και όχι μόνο.
Το πρώτο νερό με πρεβιοτικές ίνες που προάγουν την υγεία του εντέρου κυκλοφορεί στο Asda του Ηνωμένου Βασιλείου, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας όπως κακός ύπνος, άγχος, IBS, αγωνίες με βάρος και χρόνιο πόνο. Οι συνιδρυτές και φίλοι της ió fibrewater, Mohsin Laginaf, Alyssa Reid και Jay Curthen, διαπίστωσαν ότι η υγεία του εντέρου ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για όλους τους. Το Asda έχει γίνει το πρώτο μεγάλο σούπερ μάρκετ της χώρα που διαθέτει τέτοιο νερό.
Μετά από εκτεταμένη έρευνα και συμπλήρωση της διατροφής τους με το φυσικό πρεβιοτικό, ίνες κιχωρίου, οι τρεις τους έμειναν έκπληκτοι από τα θετικά αποτελέσματα και αποφάσισαν ότι έπρεπε να εμφιαλώσουν το συστατικό για να το κάνουν πιο εύκολο στη λήψη και έτσι ανέπτυξαν το ió fibrewater, το πρώτο πρεβιοτικό νερό στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο υποστηρίζεται από δύο πανεπιστημιακές σπουδές και δύο εγκεκριμένους ισχυρισμούς υγείας (EFSA και GB NHC).
Η Alyssa Reid, συνιδρυτής της ió fibrewater εξήγησε: «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό, καινοτόμο και νόστιμο προϊόν που ήταν εύκολο να ενσωματωθεί στην πολυάσχολη ζωή των ανθρώπων, αυτό οδήγησε στη δημιουργία του fibrewater ió. «Μέχρι να πραγματοποιήσουμε την έρευνά μας, όλοι πιστεύαμε ότι η «υγεία του εντέρου» σήμαινε απλώς την πεπτική υγεία, δεν είχαμε ιδέα ότι θέματα όπως ο ύπνος, η διάθεση και το βάρος συνδέονται όλα με το έντερο. Ένα συγκλονιστικό 91% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν λαμβάνει αρκετές φυτικές ίνες, κάτι που είναι απίστευτα σημαντικό επειδή όσο υψηλότερες είναι οι φυτικές ίνες στη διατροφή των ανθρώπων, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος πολλών χρόνιων και περιοριστικών ασθενειών.«Το ió fibrewater παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά, είναι απόλυτα διαυγές όπως το νερό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τεχνητά γλυκαντικά, συντηρητικά, χρώματα ή γεύσεις και μόλις 17 θερμίδες ανά μπουκάλι 500 ml. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για το ió fibrewater και τα αποδεδειγμένα οφέλη του στην υγεία’’.
Ο Mohsin Laginaf, συνιδρυτής της ió fibrewater, συνέχισε: «Χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης για να δημιουργηθεί το ió fibrewater. Θέλαμε να μοιάζει και να αισθάνεται σαν νερό, κάτι που σήμαινε μια εκτεταμένη διαδικασία ανάπτυξης συνταγής με έμπειρους επιστήμονες τροφίμων. Το fibrewater ió είναι εμποτισμένο με δύο τύπους φυτικών ινών, τις ίνες κιχωρίου και τις ίνες καλαμποκιού μη ΓΤΟ.