Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl CZ: Ανάκληση κρέατος λόγω κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl CZ: Ανάκληση κρέατος λόγω κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών
spot_img

Eίναι η δεύτερη φορά που σε προϊόντα της ίδιας εταιρείας για λογαριασμό των Lidl εντοπίζονται μη συμμορφώσεις.

Με επείγουσα ενημέρωση προς τους καταναλωτές η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Τσεχίας ενημερώνει για κίνδυνο από προϊόν που πωλείται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl της χώρας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για Μείγμα κρεάτων για σούπα (HOVĚZÍ POLÉVKOVÁ SMĚS Z MLADÉHO BÝKA). Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των αρχών στα Lidl, εντοπίστηκαν σημάδια αλλοίωσης και το τρόφιμο «δεν θεωρείται ασφαλές». Η ενημέρωση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχής στην κατηγορία “επικίνδυνα τρόφιμα”.

- Advertisement -

Η αστοχία εντοπίστηκε σε  επίσημο έλεγχο της Κρατικής Τσεχικής Επιθεώρησης Γεωργίας και Τροφίμων. Το κρέας παρασκευάζεται για τα Lidl από την εταιρεία MASO UZENINY POLIČKA,  που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός βόειου κρέατος στην Τσεχία.

Η εταιρεία είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ και τον Αύγουστο τους 2023 όταν αποδείχθηκε πως οι συσκευασίες κιμά περιείχαν λιγότερο προϊόν από αυτό που αναγραφόταν στην ετικέτα. Πιο συγκεκριμένα, η Κρατική Επιθεώρηση Γεωργίας και Τροφίμων (SZPI), πήρε δείγματα από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Lidl, Albert και Billa που πουλούσαν προϊόντα της εταιρείας. Η ανάλυση στο εργαστήριο επιβεβαίωσε ότι ένα προϊόν περιείχε 13,33% βοδινό κρέας αντί του δηλωμένου 50%.

Στην αλυσίδα Lidl πωλείτο το λεγόμενο «Butcher’s Fresh Portion of Miced Meat Mix 100%» από τον κατασκευαστή Maso uzeniny Polička. Και ενώ στη συσκευασία, θα έπρεπε να περιέχει 50% βοδινό κρέας. Σύμφωνα όμως με την Κρατική Επιθεώρηση Γεωργίας και Τροφίμων, η ανάλυση σε ένα διαπιστευμένο εργαστήριο στην Jihlava βρήκε πως η ποσότητα βόειου κράτος κάλυπτε μόνο το 13,33% της συνολικής ποσότητας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα