ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl CZ: Ανάκληση κρέατος λόγω κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών

Lidl CZ: Ανάκληση κρέατος λόγω κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών

2 λεπτά ανάγνωσης

Eίναι η δεύτερη φορά που σε προϊόντα της ίδιας εταιρείας για λογαριασμό των Lidl εντοπίζονται μη συμμορφώσεις.

Με επείγουσα ενημέρωση προς τους καταναλωτές η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Τσεχίας ενημερώνει για κίνδυνο από προϊόν που πωλείται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl της χώρας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για Μείγμα κρεάτων για σούπα (HOVĚZÍ POLÉVKOVÁ SMĚS Z MLADÉHO BÝKA). Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των αρχών στα Lidl, εντοπίστηκαν σημάδια αλλοίωσης και το τρόφιμο «δεν θεωρείται ασφαλές». Η ενημέρωση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αρχής στην κατηγορία “επικίνδυνα τρόφιμα”.

- Advertisement -

Η αστοχία εντοπίστηκε σε  επίσημο έλεγχο της Κρατικής Τσεχικής Επιθεώρησης Γεωργίας και Τροφίμων. Το κρέας παρασκευάζεται για τα Lidl από την εταιρεία MASO UZENINY POLIČKA,  που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός βόειου κρέατος στην Τσεχία.

Η εταιρεία είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ και τον Αύγουστο τους 2023 όταν αποδείχθηκε πως οι συσκευασίες κιμά περιείχαν λιγότερο προϊόν από αυτό που αναγραφόταν στην ετικέτα. Πιο συγκεκριμένα, η Κρατική Επιθεώρηση Γεωργίας και Τροφίμων (SZPI), πήρε δείγματα από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Lidl, Albert και Billa που πουλούσαν προϊόντα της εταιρείας. Η ανάλυση στο εργαστήριο επιβεβαίωσε ότι ένα προϊόν περιείχε 13,33% βοδινό κρέας αντί του δηλωμένου 50%.

- Advertisement -

Στην αλυσίδα Lidl πωλείτο το λεγόμενο «Butcher’s Fresh Portion of Miced Meat Mix 100%» από τον κατασκευαστή Maso uzeniny Polička. Και ενώ στη συσκευασία, θα έπρεπε να περιέχει 50% βοδινό κρέας. Σύμφωνα όμως με την Κρατική Επιθεώρηση Γεωργίας και Τροφίμων, η ανάλυση σε ένα διαπιστευμένο εργαστήριο στην Jihlava βρήκε πως η ποσότητα βόειου κράτος κάλυπτε μόνο το 13,33% της συνολικής ποσότητας.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.