Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπαρ-Ιχθυοπωλείο: Σχεδιάστηκε «με υψηλή αίσθηση χιούμορ»

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΜπαρ-Ιχθυοπωλείο: Σχεδιάστηκε «με υψηλή αίσθηση χιούμορ»
spot_img

Το μπαρ για στρείδια και άλλα θαλασσινά Citrons et Huîtres στο Παρίσι είναι εμπνευσμένο από πίνακα του Ρενουάρ.

Σε ιχθυοπωλείο παραπέμπει η αισθητική του μπαρ για στρείδια και άλλα θαλασσινά Citrons et Huîtres στο Παρίσι που σχεδίασε η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Marion Mailaender, η οποία ειδικεύεται στη δημιουργία χώρων «με υψηλή αίσθηση χιούμορ».

Οι επισκέπτες μπαίνουν στο μπαρ από πόρτα με μπρούτζινο χερούλι που έχει το σχήμα όστρακου στρειδιού (https://www.instagram.com/p/CqcvwsOoiiv/) ενώ η πινακίδα νέον πάνω από την πρόσοψη έχει το ίδιο σχήμα (https://www.instagram.com/p/Cs4GZEDKoOB/).

Το θολωτό ταβάνι – ύψους πάνω από τεσσεράμισι μέτρα – και οι τοίχοι είναι βαμμένοι μπλε για να δίνεται η εντύπωση ότι οι επισκέπτες «κάνουν βουτιά μέσα σε ένα εντυπωσιακό ενυδρείο» (https://www.instagram.com/p/CsTPiOjK18I/), όπως επισήμαναν οι ιδιοκτήτες. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με εκτυπώσεις του συζύγου της Marion Mailaender, του καλλιτέχνη Thomas Mailaender, ο οποίος χρησιμοποίησε κυανοτυπία – τεχνική που ανάγεται στο 1842 – για να δημιουργήσει ονειρικές μπλε φωτογραφίες παράκτιων σκηνών (https://www.instagram.com/p/CtuEOAHItKB/).

Το μπαρ σερβίρει στρείδια από τη Βρετάνη πάνω σε δίσκους από ανοξείδωτο ατσάλι. «Σαν ένας πάγκος ιχθυοπωλείου στην αγορά με τον πάγκο του από ανοξείδωτο ατσάλι για τα θαλασσινά, το Citrons et Huîtres προσκαλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν τα πιο απίστευτα στρείδια ενώ θα ρουφούν από ένα ποτήρι λευκό κρασί» λένε οι ιδιοκτήτες (https://www.instagram.com/p/CqVFlYEAWDZ/). Η επωνυμία του μπαρ είναι αναφορά σε μια νεκρή φύση του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Πιερ-Ογκίστ Ρενουάρ που κάποτε είχε το στούντιό του στο ίδιο κτήριο. «Στο απόγειο της δόξας του το 1900, ο Ρενουάρ δημιούργησε το “Citrons et Huîtres”, ένα έργο τέχνης που δοξάζει το πιο όμορφο θαλασσινό και το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως εθνική κληρονομιά της γαλλικής τέχνης» υπογράμμισαν.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα