H κυβέρνηση των ΗΠΑ με πρόεδρο των Biden παρουσιάζει ένα φιλόδοξο πλάνο για την αντιμετώπιση της πείνας ως το 2030.
Η κυβέρνηση Biden βάζει τέλος στην πείνα με ένα σχέδιό για την επίτευξη ενός φιλόδοξου στόχου για τερματισμό της πείνας στις ΗΠΑ έως το 2030, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης και επέκτασης των μηνιαίων επιδομάτων που βοηθούν τους Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα να αγοράζουν τρόφιμα.
Η κυβέρνηση, βάσει του σχεδίου της επιδιώκει, επίσης, να αυξήσει την υγιεινή διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα, έτσι ώστε λιγότεροι άνθρωποι να προσβάλλονται από διαβήτη, παχυσαρκία, υπέρταση και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή. «Η επισιτιστική ανασφάλεια και οι ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή μπορούν σε μεγάλο βαθμό να προληφθούν, αν δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία του έθνους», φέρεται να δήλωσε ο Biden, σύμφωνα με δημοσίευμα της Associated Press.
Επιπρόσθετα μέτρα του σχεδίου περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων συσκευασιών τροφίμων για να ελέγχεται αν πράγματι είναι υγιεινά ορισμένα τρόφιμα, περισσότερα προγράμματα μετακίνησης και άσκησης καθώς και την ενίσχυση της χρηματοδότησης για έρευνα.
Ο πρόεδρος Biden φιλοξενεί μια διάσκεψη αυτή την εβδομάδα για την πείνα, τη διατροφή και την υγεία, την πρώτη αντίστοιχη διάσκεψη στο Λευκό Οίκο από το 1969 υπό τον Πρόεδρο Richard Nixon, η οποία και ήταν μια κομβική στιγμή για την ατζέντα της επισιτιστικής πολιτικής των ΗΠΑ για περίπου 50 χρόνια.
Η Noreen Springstead, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης κατά της πείνας WhyHunger, δήλωσε ότι η συνολική κυβερνητική φύση της συνόδου κορυφής αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη ευθυγράμμιση μεταξύ των πολλαπλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών που ασχολούνται με θέματα πείνας – από το USDA και την Υγεία και τις Ανθρώπινες Υπηρεσίες μέχρι το Γραφείο Ινδικών Υποθέσεων. Σημείωσε, επιπλέον, ότι μια πραγματικά ολοκληρωμένη προσέγγιση για την πείνα και τη διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει μια σημαντική δέσμευση από φιλανθρωπικά ιδρύματα και φιλανθρωπικά ιδρύματα, καθώς και αύξηση των βασικών μισθών.
Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, το 10% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ το 2021 υπέφερε από επισιτιστική ανασφάλεια. Με τη νέα στρατηγική του, λοιπόν, ο Biden ευελπιστεί σε μια βελτίωση αυτού του ποσοστού μακροπρόθεσμα, ακόμα και εν μέσω μιας μεγάλης επισιτιστικής κρίσης.