Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι προτιμούν την μπύρα χωρίς αλκοόλ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΌλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι προτιμούν την μπύρα χωρίς αλκοόλ
spot_img

Μόνο στην Τσεχία, η κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκε κατά 61%.

Οι παραγγελίες μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 16,34% σε όλη την Ευρώπη, το καλοκαίρι του 2024, ξεπερνώντας την αύξηση των παραγγελιών παραδοσιακής μπύρας κατά 12,32%. Η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στο συγκεκριμένο είδος μπύρας, σε σχέση με τις Σκανδιναβικές χώρες.

Καθώς ξεκινούν οι εορτασμοί του Oktoberfest, η foodora αποκαλύπτει μια εξελισσόμενη τάση στην κατανάλωση μπύρας σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ να κερδίζει σημαντική θέση μεταξύ των καταναλωτών σε αρκετές βασικές αγορές, αυξανόμενη με ταχύτερο ρυθμό από την παραδοσιακή μπύρα, γεγονός που υποδηλώνει μια στροφή προς πιο υγιεινές επιλογές.

Συγκεκριμένα:

Στην Τσεχική Δημοκρατία, η κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκε κατά 61%.
Στην Ουγγαρία, η κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκε κατά 36%, ενώ η κατανάλωση παραδοσιακής μπύρας μειώθηκε κατά 11%.
Εν τω μεταξύ, στις Σκανδιναβικές χώρες, οι καταναλωτικές συνήθειες αποκαλύπτουν μια διαφορετική προοπτική: Ενώ η Φινλανδία παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την μπύρα χωρίς αλκοόλ, με αύξηση της κατανάλωσης κατά 12%, η Σουηδία παραμένει σχετικά σταθερή, με μια μέτρια αύξηση 2% στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η Νορβηγία, ωστόσο, παρουσιάζει διαφορετική τάση, με την κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ να μειώνεται κατά 26%, ενώ η κανονική μπύρα σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση 30% σε ετήσια βάση.

Η foodora εξέτασε τις παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και την Αυστρία συγκρίνοντας τον Ιούνιο-Αύγουστο του 2023 με τον Ιούνιο-Αύγουστο του 2024.

Η foodora είναι μια υπηρεσία παράδοσης φαγητού, που δραστηριοποιείται σε 6 χώρες της Ευρώπης – Αυστρία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία. Παραδίδει μια ποικιλία προϊόντων, όπως είδη παντοπωλείου, οικιακά προϊόντα και γεύματα εστιατορίων σε 30 λεπτά ή λιγότερο και είναι είναι μέλος της Delivery Hero, της κορυφαίας πλατφόρμας τοπικής παράδοσης στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο