Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι προτιμούν την μπύρα χωρίς αλκοόλ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΌλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι προτιμούν την μπύρα χωρίς αλκοόλ
spot_img

Μόνο στην Τσεχία, η κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκε κατά 61%.

Οι παραγγελίες μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 16,34% σε όλη την Ευρώπη, το καλοκαίρι του 2024, ξεπερνώντας την αύξηση των παραγγελιών παραδοσιακής μπύρας κατά 12,32%. Η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στο συγκεκριμένο είδος μπύρας, σε σχέση με τις Σκανδιναβικές χώρες.

Καθώς ξεκινούν οι εορτασμοί του Oktoberfest, η foodora αποκαλύπτει μια εξελισσόμενη τάση στην κατανάλωση μπύρας σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ να κερδίζει σημαντική θέση μεταξύ των καταναλωτών σε αρκετές βασικές αγορές, αυξανόμενη με ταχύτερο ρυθμό από την παραδοσιακή μπύρα, γεγονός που υποδηλώνει μια στροφή προς πιο υγιεινές επιλογές.

Συγκεκριμένα:

Στην Τσεχική Δημοκρατία, η κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκε κατά 61%.
Στην Ουγγαρία, η κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκε κατά 36%, ενώ η κατανάλωση παραδοσιακής μπύρας μειώθηκε κατά 11%.
Εν τω μεταξύ, στις Σκανδιναβικές χώρες, οι καταναλωτικές συνήθειες αποκαλύπτουν μια διαφορετική προοπτική: Ενώ η Φινλανδία παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την μπύρα χωρίς αλκοόλ, με αύξηση της κατανάλωσης κατά 12%, η Σουηδία παραμένει σχετικά σταθερή, με μια μέτρια αύξηση 2% στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η Νορβηγία, ωστόσο, παρουσιάζει διαφορετική τάση, με την κατανάλωση μπύρας χωρίς αλκοόλ να μειώνεται κατά 26%, ενώ η κανονική μπύρα σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση 30% σε ετήσια βάση.

Η foodora εξέτασε τις παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και την Αυστρία συγκρίνοντας τον Ιούνιο-Αύγουστο του 2023 με τον Ιούνιο-Αύγουστο του 2024.

Η foodora είναι μια υπηρεσία παράδοσης φαγητού, που δραστηριοποιείται σε 6 χώρες της Ευρώπης – Αυστρία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία. Παραδίδει μια ποικιλία προϊόντων, όπως είδη παντοπωλείου, οικιακά προϊόντα και γεύματα εστιατορίων σε 30 λεπτά ή λιγότερο και είναι είναι μέλος της Delivery Hero, της κορυφαίας πλατφόρμας τοπικής παράδοσης στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο