ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠροαιρετική η χρήση μάσκας στα βρετανικά σουπερμάρκετ - Τι συνιστούν οι επιχειρηματίες

Προαιρετική η χρήση μάσκας στα βρετανικά σουπερμάρκετ – Τι συνιστούν οι επιχειρηματίες

2 λεπτά ανάγνωσης

Ένας νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στη Βρετανία, σύμφωνα με τον οποίο οι καταναλωτές δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται μέσα σε καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των σουπερμάρκετ.

Έτσι, από εδώ και στο εξής ο καθένας θα αποφασίζει μόνος του εάν θέλει να φοράει μάσκα ή όχι, όπως συνέβαινε μέχρι και το Νοέμβριο του 2021 όταν τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα.

- Advertisement -

Οι κυβερνητικές οδηγίες συνεχίζουν να συνιστούν τη χρήση μάσκας, ειδικά σε κλειστούς ή πολυσύχναστους χώρους, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να ορίσουν τους δικούς τους κανόνες για τις μάσκες, με πολλές να εξακολουθούν να προτιμούν να γίνεται χρήση μάσκας από τους πελάτες τους.

Το ίδιο ισχύει και για τις αλυσίδες σουπερμάρκετ οι οποίες με τη σειρά τους θα αποφασίζουν τώρα μόνες τους για το τι θα ισχύει στα καταστήματά τους με αρκετές – όπως οι Sainsbury’s, Morrisons και Waitrose – να εξακολουθούν να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να φορούν μάσκα στις εγκαταστάσεις τους.

- Advertisement -

«Η ασφάλεια παραμένει η ύψιστη προτεραιότητά μας. Ζητάμε από τους πελάτες και τους συναδέλφους μας στην Αγγλία να συνεχίσουν να φορούν μάσκα στα καταστήματά μας, εάν μπορούν», δήλωσε εκπρόσωπος της Sainsbury στη βρετανική Mirror.

Αλυσίδες – όπως οι Lidl, Aldi και Tesco – δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει την πολιτική που θα ακολουθήσουν στα καταστήματά τους, αλλά στο παρελθόν είχαν αποφασίσει την προαιρετική χρήση μάσκας.

- Advertisement -

Η Helen Dickinson, διευθύνουσα σύμβουλος της εμπορικής ένωσης για επιχειρήσεις λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (British Retail Consortium), δήλωσε:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους περιορισμούς του Plan B, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας σε καταστήματα λιανικής πώλησης, θα επιτρέψει να επανέλθει σχεδόν η κανονικότητα για πελάτες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης ζητούν από τους πελάτες να σκεφτούν τους γύρω τους όταν θα επιλέξουν το αν θα φορέσουν μάσκα ή όχι, όπως και να σέβονται την απόφαση των άλλων πελατών».

Να σημειωθεί πάντως, πως η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στην Ουαλία και τη Σκωτία.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος