Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Shrinkflation και στη μαγιονέζα Hellmann’s στην Tesco

ΑρχικήΝέαΔιεθνήShrinkflation και στη μαγιονέζα Hellmann’s στην Tesco
spot_img

Και η αγαπημένη μαγιονέζα των Βρετανών σε μικρότερη συσκευασία.

H μαγιονέζα Hellmann’s έχει γίνει το τελευταίο “θύμα” του φαινομένου του «συρρικνόμενου πληθωρισμού». Οι βρετανοί καταναλωτές αντίκρισαν με απογοήτευση στα ράφια του σουπερμάρκετ Tesco την αγαπημένη τους μαγιονέζα Hellamn’s σε μικρότερο βαζάκι και υψηλότερη τιμή!

Πλέον η Hellmann’s κοστίζει 37,8% περισσότερο στη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βρετανίας σύμφωνα με την Telegraph. Και το περιοδικό Trade The Grocer ανέφερε ότι ο λιανοπωλητής κατήργησε τα παλιά βάζα των 800 γραμμαρίων της μαγιονέζας Real και Light της Hellmann που πουλούσε 3,60 £, αντικαθιστώντας τα με μικρότερες εναλλακτικές των 600 γραμμαρίων και αυξάνοντας την τιμή στο ράφι στα 3,75 £.

Ως αποτέλεσμα, η μαγιονέζα μέσα στα βάζα των 600 γραμμαρίων είναι 37,8% πιο ακριβή ανά 100 γραμμάρια από ό,τι στα παλιά των 800 γραμμαρίων.

Έρευνα του The Grocer χρησιμοποιώντας δεδομένα της Assosia αποκαλύπτει επίσης ότι τα βάζα των 600 γραμμαρίων πωλήθηκαν τελευταία φορά από την Tesco τον Σεπτέμβριο του 2020 – σε τιμή ραφιού 2,50 £. Τώρα με τιμή 3,75 £, είναι 50% πιο ακριβά από ό,τι ήταν τότε.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο