Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκωτία: Έντονες αντιδράσεις από τη βιομηχανία ουίσκι για τη νέα πολιτική στην κατανάλωση αλκοόλ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣκωτία: Έντονες αντιδράσεις από τη βιομηχανία ουίσκι για τη νέα πολιτική στην κατανάλωση αλκοόλ
spot_img

Βολές εναντίον της κυβέρνησης από τη βιομηχανία ουίσκι για τον ισχυρισμό πως “όλα τα ποτά είναι παραλλαγές του ίδιου πράγματος”.

H κυβέρνηση της Σκωτίας σε μια διαβούλευση της πρότεινε την μείωση της πώλησης εμπορευμάτων με επωνυμία αλκοόλ αναλαμβάνοντας δράση για την πρόληψη και τη μείωση των βλαβών που σχετίζονται με το αλκοόλ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σκωτίας τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των βλαβών που σχετίζονται με το αλκοόλ είναι η μείωση της οικονομικής προσιτότητας, της διαθεσιμότητας και της ελκυστικότητας του αλκοόλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το 2021, 1.245 άνθρωποι στη Σκωτία πέθαναν από ασθένειες που μπορούν να προκληθούν μόνο από την κατανάλωση αλκοόλ, δηλαδή κατά μέσο όρο 24 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από αλκοόλ. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν 35.124 νοσηλείες που σχετίζονται με το αλκοόλ σε γενικά νοσοκομεία οξέων νοσημάτων στη Σκωτία. Δηλαδή σχεδόν 700 εισαγωγές στα νοσοκομεία κάθε εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το The Drink Business, το γεγονός αυτό εξόργισε τα μέλη του Σκωτσέζικου εμπορίου ουίσκι και εξέφρασαν την οργή τους στην κυβέρνηση Nicola Sturgeon που διαμηνύει πως όλα τα αλκοολούχα ποτά είναι παραλλαγές του ίδιου πράγματος.
Η συγκεκριμένη έκθεση είναι κομμάτι μιας γενικότερης επιστράτευσης για τον περιορισμό της προώθησης του αλκοόλ. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί ότι εκτός από το μάρκετινγκ της κάθε εταιρίας που διαφέρει, τα αλκοολούχα προϊόντα σε κάθε υποτομέα ποτών είναι ουσιαστικά παραλλαγές του ίδιου πράγματος, πυροδοτούν αντιδράσεις.

O Μπλερ Μπάουμαν, σύμβουλος και μεσίτης ουίσκι με έδρα το Εδιμβούργο, χαρακτήρισε την άγνοια της κυβέρνησης για το θέμα «καταπληκτική» επισημαίνοντας την δεξιοτεχνία αιώνων που απατείται για την παρασκευή αυθεντικού σκωτσέζικου ουίσκι και τόνισε πως ο ισχυρισμός της κυβέρνησης «ότι όλα τα αλκοολούχα είναι το ίδιο πράγμα αν αφαιρέσετε την επωνυμία, απέχει πολύ από την πραγματικότητα».

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης είναι και οι χορηγίες αλκοολούχων σκευασμάτων στον αθλητισμό. Προτείνει την απαγόρευση της διαφήμισης του σε δημόσιους χώρους, τον περαιτέρω περιορισμό της ορατότητας του αλκοόλ σε χώρους λιανικής και την απαγόρευση της χορηγίας του σε αθλήματα και εκδηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το σκωτσέζικο ουίσκι σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, είναι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν του Ηνωμένου Βασιλείου, από τον χώρο τροφίμων και ποτών. Βάσει νόμου μπορεί να παρασκευαστεί μόνο στη Σκωτία και εξάγεται με ρυθμό 44 μπουκαλιών ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την Ένωση Σκωτίας Ουίσκι (SWA).
Τη στιγμή που η χώρα έχει πληγεί οικονομικά από τις επιπτώσεις του Brexit και πολλών άλλων παραγόντων, το New York Times τονίζει, πως το εξαγώγημο ουίσκι έχει αυξηθει κατα 10,5% τα τελευταία δύο χρόνια. Μια επίθεση σε προιόν που συνεχίζει να ανθεί οικονομικά, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν θα ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση. Η ένωση εξέφρασε ανησυχίες για τις σαρωτικές προτάσεις της κυβέρνησης που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο.

«Η βιομηχανία του σκωτσέζικου ουίσκι έχει έναν ισχυρό κώδικα μάρκετινγκ που ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο διαφημίζονται οι μάρκες παγκοσμίως», ανέφερε η SWA. «Θέλουμε να μοιραστούμε τα διδάγματα των κανονισμών που ήδη ισχύουν, ώστε να μην υπάρξουν ακούσιες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ζωτικής σημασίας υποστήριξης που παρέχει η βιομηχανία στις κοινότητες».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο