ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤέλος στα ανώτατα όρια τιμών στα τρόφιμα για την Ουγγαρία

Τέλος στα ανώτατα όρια τιμών στα τρόφιμα για την Ουγγαρία

2 λεπτά ανάγνωσης

Τα ανώτατα όρια τιμών σε ορισμένα βασικά τρόφιμα, όπως το γάλα, η ζάχαρη, το αλεύρι, το φυτικό έλαιο και τα αυγά εισήχθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 ως ένα μέτρο για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Τα ανώτατα όρια τιμών στα βασικά τρόφιμα πρόκειται να καταργήσει από την 1η Αυγούστου η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, αναγκάζοντας τους λιανοπωλητές να προβούν σε μεγαλύτερες υποχρεωτικές μειώσεις τιμών για ορισμένα τρόφιμα.

- Advertisement -

Σε συνέντευξη τύπου του, ο Gergely Gulyas, επικεφαλής του προσωπικού του πρωθυπουργού, είπε ότι το ποσοστό θα μπορούσε να μειωθεί στο 15% μέχρι τον Αύγουστο και σε μονοψήφιο ποσοστό πιθανώς νωρίτερα από τον Δεκέμβριο. 

Η Ουγγαρία υφίσταται τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ο ετήσιος ρυθμός μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, όταν υποχώρησε στο 21,5%, αναφέρει το European Supermarket Magazine, ενώ ο αποπληθωρισμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος το φετινό φθινόπωρο.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι τα ανώτατα όρια τιμών σε ορισμένα βασικά τρόφιμα, όπως το γάλα, η ζάχαρη, το αλεύρι, το φυτικό έλαιο και τα αυγά εισήχθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 ως ένα μέτρο για να κατευναστεί ο πληθωρισμός, αλλά χωρίς επιτυχία, καθώς κυμαινόταν κατά περίπου 44,8% τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Προσπαθώντας να περιορίσει την αύξηση των τιμών, η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν επέβαλε επίσης υποχρεωτικές μειώσεις τιμών στα είδη διατροφής από μεγάλους λιανοπωλητές.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης προειδοποιεί: Τα 7+1 λάθη με τα πλαστικά μπολ που αυξάνουν την έκθεσή μας σε χημικές ουσίες

Ποια πλαστικά δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιούμε και ποιες καθημερινές συνήθειες αυξάνουν τη μετανάστευση ουσιών στα τρόφιμα.

ΠΟΠ ελαιόλαδα στην ΕΕ: Αμφισβητούνται δεδομένα δεκαετιών – Στο μικροσκόπιο οι προδιαγραφές τους

Νέα μελέτη εντοπίζει κρίσιμο χάσμα μεταξύ των προδιαγραφών ΠΟΠ και της πραγματικής ποιοτικής επίδοσης των ελαιολάδων.

Νέος ιός στην Ευρώπη πλήττει τις αγελάδες – Μείωση έως 75% στην παραγωγή γάλακτος σε εκατοντάδες εκτροφές

Ο νέος ιός έχει ήδη εντοπιστεί σε οκτώ χώρες της Ευρώπης και συνεχίζει να εξαπλώνεται.