Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Wendy’s: αφαιρεί τα μαρούλια από τα σάντουιτς λόγω πιθανής παρουσίας E.Coli

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνWendy's: αφαιρεί τα μαρούλια από τα σάντουιτς λόγω πιθανής παρουσίας E.Coli
spot_img

Η αλυσίδα γρήγορου φαγητού, Wendy’s, αφαιρεί τα μαρούλια από τα σάντουιτς ορισμένων εστιατορίων της στις ΗΠΑ, λόγω πιθανής παρουσίας E.Coli.

H Wendy’s, πασίγνωστη εταιρεία fast food στις ΗΠΑ, αποσύρει τα μαρούλια από τα σάντουιτς στα εστιατόριά της στο Μίσιγκαν, το Οχάιο και την Πενσυλβάνια, αφού ορισμένοι καταναλωτές αρρώστησαν από την κατανάλωσή τους.

Τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσε, σύμφωνα με το Associated Press,  ότι προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν το συγκεκριμένο μαρούλι είναι η πηγή μιας επιδημίας E. coli που έχει μολύνει τουλάχιστον 37 άτομα και εάν το μαρούλι που χρησιμοποιείται στα καταστήματα Wendy’s σερβίρεται ή πουλήθηκε και σε άλλες επιχειρήσεις. Ανέφεραν, επιπλέον, πως ένα ακόμα άτομο στην Ιντιάνα, που πιθανώς κατανάλωσε  μαρούλι από την αλυσίδα, είχε αρρωστήσει.

Το CDC ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το μαρούλι που πωλείται στην πλειοψηφία των καταστημάτων λιανικής συνδέεται με το ξέσπασμα του E. coli. Τονίζεται, επίσης, πως, μέχρι να εξακριβωθεί η ακριβής προέλευση, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουν οι καταναλωτές να γευματίζουν στα Wendy’s ή να τρώνε μαρούλι γενικότερα.

Η Wendy’s λέει ότι το μαρούλι που χρησιμοποιείται στις σαλάτες της είναι διαφορετικό και δεν επηρεάζεται από την απόφασή της να αφαιρέσει το μαρούλι από τα σάντουιτς. Η εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται με το CDC, ενώ παράλληλα επισήμανε πως συμμορφώνεται απόλυτα με τα πρότυπα των τροφίμων.

Σχετικά με τις λοιμώξεις από E. coli

Για τη διάγνωση των λοιμώξεων από E.coli απαιτούνται ειδικές εξετάσεις, διότι τα συμπτώματά τους μπορούν να μιμηθούν αυτά άλλων ασθενειών.

Τα συμπτώματα των λοιμώξεων από το μικρόβιο ποικίλλουν για κάθε άτομο, αλλά συχνά περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι και διάρροια, η οποία είναι συχνά αιματηρή. Μερικοί ασθενείς μπορεί επίσης να έχουν πυρετό. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν εντός πέντε έως επτά ημερών. Άλλοι μπορεί να αναπτύξουν σοβαρά ή απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα και επιπλοκές.

Περίπου το 5 έως 10% όσων διαγιγνώσκονται με λοιμώξεις από E. coli αναπτύσσουν μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή επιπλοκή της νεφρικής ανεπάρκειας, γνωστή ως αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Τα συμπτώματα του HUS περιλαμβάνουν πυρετό, κοιλιακό άλγος, αίσθημα μεγάλης κόπωσης, μειωμένη συχνότητα ούρησης, μικρούς ανεξήγητους μώλωπες ή αιμορραγία και ωχρότητα.

Πολλοί άνθρωποι με HUS αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά μερικοί υποφέρουν από μόνιμους τραυματισμούς ή θάνατο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβεί μεταξύ ατόμων οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών λόγω του ανώριμου ανοσοποιητικού τους συστήματος, σε ηλικιωμένους ενήλικες λόγω της επιδείνωσης του ανοσοποιητικού συστήματος και σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς.

Τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα HUS θα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Τα άτομα με HUS πιθανότατα θα νοσηλευτούν επειδή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει άλλα σοβαρά και συνεχιζόμενα προβλήματα όπως υπέρταση, χρόνια νεφρική νόσο, εγκεφαλική βλάβη και νευρολογικά προβλήματα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα