Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξεμένει από παγάκια η Ισπανία – Πλαφόν στην αγορά πάγου – Ποτά “No ice” στα θέρετρα

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΞεμένει από παγάκια η Ισπανία - Πλαφόν στην αγορά πάγου - Ποτά "No ice" στα θέρετρα
spot_img

Οι παγοποιοί περιόρισαν την παραγωγή τους εν μέσω αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Στην Ισπανία, ο καύσωνας και οι υψηλές τιμές στην ενέργεια έχουν προκαλέσει, μεταξύ άλλων, ελλείψεις σε… παγάκια!

Τα σούπερ μάρκετ επιβάλλουν περιορισμούς στις ποσότητες που μπορεί να αγοράσει κάθε πελάτης και τα μπαρ ξεμένουν από παγάκια για τα ποτά που σερβίρουν. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mercadona έχει περιορίσει τις πωλήσεις πάγου σε πέντε σακούλες ανά πελάτη. Μια άλλη αλυσίδα, η Consum, επιτρέπει μόνο δύο.

Στην αρχή του έτους, οι παγοποιοί περιόρισαν την παραγωγή τους εν μέσω αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και αβεβαιότητας (λόγω Covid-19) για τα επίπεδα της ζήτησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με τον τουρισμό όμως να έχει ανακάμψει – πλησιάζοντας σε επίπεδα προ πανδημίας – και το φετινό καλοκαίρι να είναι ένα από τα πιο ζεστά στην ιστορία της Ισπανίας, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και την διανομή παγοκύβων… τρέχουν και δεν φτάνουν. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την χαλάρωση των περιορισμών κατά της πανδημίας εκτόξευσαν τη ζήτηση.

Ο Ρικάρντο Μπλάσκο, ιδιοκτήτης ενός εκ των παλαιότερων παγοποιείων στη Μαδρίτη, του Blasco Ice, λέει πως οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 50-60% από τις αρχές του έτους και καθυστέρησε την έναρξη της φετινής παραγωγής (ξεκίνησε τον Μάιο αντί για τον Μάρτιο) ώστε να αντισταθμίσει εν μέρει το αυξημένο κόστος.

Το εργοστάσιό του λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα. Ο Μπάσκο εξηγεί πως δεν μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του και έχει χάσει τον ύπνο του λόγω της ανησυχίας ότι οι πελάτες του θα μείνουν δυσαρεστημένοι. «Είναι δύσκολο όταν δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες, ακόμη και αν το θέλεις», λέει και διαβεβαιώνει: «Πραγματικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Εν τω μεταξύ, σε πολλά σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές αντικρίζουν άδειους καταψύκτες εκεί όπου περίμεναν να βρουν σακούλες με παγάκια. Οι περισσότεροι καταφεύγουν σε πρατήρια καυσίμων και συνοικιακά παντοπωλεία αναζητώντας προμήθειες.

Η Μερθέντες Νιέτο, ιδικοκτήτρια ενός μπαρ στη Μαδρίτη, εξηγεί πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω των ελλείψεων. «Αν συνεχιστεί αυτό, θα δυσκολευτούμε να κρατήσουμε ανοικτό το μαγαζί», δήλωσε στο Reuters, σερβίροντας μοχίτο.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα