Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνής Ημέρα Υγείας των Φυτών: Το 40% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων χάνεται από επιβλαβείς οργανισμούς

ΑρχικήΝέαΔιεθνής Ημέρα Υγείας των Φυτών: Το 40% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων χάνεται από επιβλαβείς οργανισμούς
spot_img

Κάθε χρόνο, έως και το 40% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων χάνεται  λόγω των επιβλαβών οργανισμών που προσβάλλουν τα φυτά.

Το ΥΠΑΑΤ, με τον Εθνικό Οργανισμό Προστασίας Φυτών, με συνέπεια και μεθοδικότητα, έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της φυτοϋγείας.

Με τη διενέργεια φυτοϋγειονομικών ελέγχων στα εισαγόμενα και παραγόμενα στην χώρα μας φυτά, φυτικά προϊόντα και λοιπά αντικείμενα,  με τη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και διάδοσης επιβλαβών οργανισμών στη Χώρα και στην ΕΕ, αλλά και με σημαντικές παρεμβάσεις στην ΚΑΠ 2023-2027, το ΥΠΑΑΤ, στην εποχή της κλιματικής κρίσης προστατεύει το δώρο της φύσης, φροντίζοντας παράλληλα την υγεία του καταναλωτή!

Τον Αύγουστο του 2023 ξεκινήσαμε την επικοινωνιακή εκστρατεία  #PlantHealth4Life για τη σημασία της υγείας των φυτών. Μαζί με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA),  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα 11 κράτη-μέλη της ΕΕ έχουμε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία  της φυτοϋγείας στην επισιτιστική ασφάλεια,  στη λειτουργία των οικοσυστημάτων, στη διασφάλιση της βιοποικιλότητας και της  μελλοντικής υγείας των πληθυσμών και του πλανήτη.

Γιατί τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πιάτου μας, ιδιαίτερα όταν υιοθετείται το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής.
Τα φυτά αποτελούν το δώρο της μάνας γης στην ανθρωπότητα!

Το λινκ της ανάρτησης: https://www.facebook.com/share/p/64sLCbuALMxV2REv/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο