Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν Webinar του ΠΟΥ για την Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΔωρεάν Webinar του ΠΟΥ για την Ασφάλεια Τροφίμων
spot_img

Θέμα του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την καλύτερη υιοθέτηση νέων εργαλείων και προσεγγίσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων στις παραδοσιακές αγορές

Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) εστιάζει στην ασφάλεια των τροφίμων για τον τρίτο κύκλο των Ομιλιών για την Υγεία από σήμερα έως τις 9 Ιουνίου, που διοργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας των Τροφίμων. Οι διάλογοι θα είναι διαδικτυακοί και εκτείνονται σε τρεις ημέρες, με ειδικούς από όλο τον κόσμο για τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα στην ασφάλεια των τροφίμων, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης και την ενθάρρυνση διαφόρων ενδιαφερομένων να συζητήσουν και να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων για την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων.

Όπως αναγράφεται και στην ιστοσελίδα του FAO, oι αγορές παραδοσιακών τροφίμων είναι μοναδικά περιβάλλοντα όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε θρεπτικά τρόφιμα καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι αγορές αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο διανομής φρέσκων τροφίμων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος (LMICs), τρόφιμα που είναι απαραίτητα για βελτιωμένα διατροφικά αποτελέσματα στις κοινότητες που εξυπηρετούν. Ταυτόχρονα, η επιβάρυνση για την υγεία των μη ασφαλών τροφίμων κατανέμεται άνισα μεταξύ των χωρών, με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στις φτωχότερες. 

Η βαθύτερη κατανόηση των παραδοσιακών αγορών είναι απαραίτητη για τη διαχείριση κινδύνων των τροφιμογενών κινδύνων. Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Βελτιωμένη Διατροφή (GAIN), θα συζητήσει τρόπους για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την καλύτερη υιοθέτηση νέων εργαλείων και προσεγγίσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων στις παραδοσιακές αγορές που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του βάρους των τροφιμογενών ασθενειών.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και μπορείτε κι εσείς να γίνετε μέρος της με μια απλή εγγραφή εδώ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα