Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“DTRaIN”: Εγγραφές στο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα

ΑρχικήΝέαΑγρότες"DTRaIN": Εγγραφές στο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα
spot_img

Η ομάδα στόχος και οι χρήστες του εκπαιδευτικού υλικού είναι επαγγελματίες που διαχειρίζονται προσωπικό σε αγροδιατροφικές επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε στις Βρυξέλλες την εξέλιξη της πορείας του ευρωπαϊκού έργου “DTRaIN” σχετικά με τη Σχεδιαστική Σκέψη για την Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό Τομέα. Το έργο “DTRaIN” υλοποιείται στο πλαίσιο των Στρατηγικών Συμπράξεων του τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του προγράμματος ERASMUS+ 2019 με Εθνική Μονάδα παρακολούθησης του σχεδίου το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Στόχος του έργου είναι η αναζωογόνηση της παραγωγής στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, προωθώντας την απόκτηση δεξιοτήτων υψηλής ποιότητας για τη διαχείριση του προσωπικού και των επιχειρηματιών που εργάζονται στον αγροδιατροφικό τομέα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχει αναπτυχθεί ένα καινοτόμο επαγγελματικό προφίλ βασισμένο στη “Σχεδιαστική Σκέψη”, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα πρόγραμμα προσόντων για την επικύρωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τις συστάσεις του ECVET και το πρότυπο ISO 17024.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου Χαράλαμπο Νικόλο Πίτερη που πραγματοποίησε την παρουσίαση: «Το έργο «DTRaIN», έρχεται να επενδύσει στο έλλειμμα της εκπαίδευσης, που υπάρχει στους εργαζόμενους στην παραγωγική διαδικασία, στο σχεδιασμό νέων και καινοτόμων προϊόντων τα οποία να καλύπτουν ανάγκες των καταναλωτών, στον αγροδιατροφικό τομέα. Η ομάδα στόχος και οι χρήστες του εκπαιδευτικού υλικού είναι επαγγελματίες που διαχειρίζονται προσωπικό σε αγροδιατροφικές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως εκπαιδευτές στις επιχειρήσεις τους καθώς και εκπαιδευτές σε ιδρύματα αρχικής και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Η παρουσίαση εστιάστηκε στη μεθοδολογία της «Σχεδιαστικής Σκέψης», στην αξιοποίησή της ως σύγχρονου εργαλείου στην προώθηση και το σχεδιασμό νέων προϊόντων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της διερεύνησης των αναγκών των καταναλωτών μέσα από τη δική τους οπτική για την μεγαλύτερη ελκυστικότητα των προϊόντων στην αγορά».

Τέλος Μαΐου στο Βερολίνο οι εταίροι του έργου θα συνεχίσουν να αξιολογούν το εκπαιδευτικό υλικό σε μελέτες περίπτωσης και serious games δηλαδή, σε πραγματικά προβλήματα τα οποία καλούνται να επιλύσουν.

Ο σύνδεσμος στην εκπαιδευτική πλατφόρμα τον οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιήσουν και να εγγραφούν στο πρόγραμμα είναι: https://dtrain.sqlearn.com/my/ Επίσημη Ιστοσελίδα Έργου: https://www.dtrain.eu/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα