ΑρχικήΝέαΑγρότες"DTRaIN": Εγγραφές στο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα

“DTRaIN”: Εγγραφές στο πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η ομάδα στόχος και οι χρήστες του εκπαιδευτικού υλικού είναι επαγγελματίες που διαχειρίζονται προσωπικό σε αγροδιατροφικές επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε στις Βρυξέλλες την εξέλιξη της πορείας του ευρωπαϊκού έργου “DTRaIN” σχετικά με τη Σχεδιαστική Σκέψη για την Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό Τομέα. Το έργο “DTRaIN” υλοποιείται στο πλαίσιο των Στρατηγικών Συμπράξεων του τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του προγράμματος ERASMUS+ 2019 με Εθνική Μονάδα παρακολούθησης του σχεδίου το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

- Advertisement -

Στόχος του έργου είναι η αναζωογόνηση της παραγωγής στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής, προωθώντας την απόκτηση δεξιοτήτων υψηλής ποιότητας για τη διαχείριση του προσωπικού και των επιχειρηματιών που εργάζονται στον αγροδιατροφικό τομέα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχει αναπτυχθεί ένα καινοτόμο επαγγελματικό προφίλ βασισμένο στη “Σχεδιαστική Σκέψη”, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα πρόγραμμα προσόντων για την επικύρωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τις συστάσεις του ECVET και το πρότυπο ISO 17024.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου Χαράλαμπο Νικόλο Πίτερη που πραγματοποίησε την παρουσίαση: «Το έργο «DTRaIN», έρχεται να επενδύσει στο έλλειμμα της εκπαίδευσης, που υπάρχει στους εργαζόμενους στην παραγωγική διαδικασία, στο σχεδιασμό νέων και καινοτόμων προϊόντων τα οποία να καλύπτουν ανάγκες των καταναλωτών, στον αγροδιατροφικό τομέα. Η ομάδα στόχος και οι χρήστες του εκπαιδευτικού υλικού είναι επαγγελματίες που διαχειρίζονται προσωπικό σε αγροδιατροφικές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως εκπαιδευτές στις επιχειρήσεις τους καθώς και εκπαιδευτές σε ιδρύματα αρχικής και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Η παρουσίαση εστιάστηκε στη μεθοδολογία της «Σχεδιαστικής Σκέψης», στην αξιοποίησή της ως σύγχρονου εργαλείου στην προώθηση και το σχεδιασμό νέων προϊόντων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της διερεύνησης των αναγκών των καταναλωτών μέσα από τη δική τους οπτική για την μεγαλύτερη ελκυστικότητα των προϊόντων στην αγορά».

- Advertisement -

Τέλος Μαΐου στο Βερολίνο οι εταίροι του έργου θα συνεχίσουν να αξιολογούν το εκπαιδευτικό υλικό σε μελέτες περίπτωσης και serious games δηλαδή, σε πραγματικά προβλήματα τα οποία καλούνται να επιλύσουν.

Ο σύνδεσμος στην εκπαιδευτική πλατφόρμα τον οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιήσουν και να εγγραφούν στο πρόγραμμα είναι: https://dtrain.sqlearn.com/my/ Επίσημη Ιστοσελίδα Έργου: https://www.dtrain.eu/

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Το Cibum παρουσιάζει τις νέες οδηγίες της ΕΕ για τους επιμολυντές στα μεταποιημένα τρόφιμα και όσα πρέπει να τεκμηριώνουν οι επιχειρήσεις

Οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προσδιορισμό των επιμολυντών κατά τη μεταποίηση τροφίμων

Σαλμονέλα σε ντοματίνια: Πάνω από 800 κρούσματα στην Ευρώπη – Νέα προειδοποίηση του ECDC

Πάνω από 160 νέα κρούσματα σε δέκα χώρες το 2026. Το ECDC προειδοποιεί για νέες εξάρσεις από μολυσμένα ντοματίνια.

Έφαγε άγρια μανιτάρια και θήλασε το παιδί της – Τι συνέβη 20 ώρες αργότερα, σύμφωνα με το BMC Pediatrics

Σπάνιο περιστατικό δηλητηρίασης μέσω θηλασμού, με το παιδί να εμφανίζει ενδείξεις ηπατικής και εντερικής βλάβης.