ΑρχικήΝέαΕΕ: Αλλαγές στον κανονισμό για τα κρασιά ΠΓΕ - Άνοιξε η διαβούλευση

ΕΕ: Αλλαγές στον κανονισμό για τα κρασιά ΠΓΕ – Άνοιξε η διαβούλευση

1 λεπτά ανάγνωσης

Προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων στον αμπελοοινικό τομέα — απαλοιφή ορισμένων κανόνων.

Η Επιτροπή σκοπεύει να τροποποιήσει τον κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμό (ΕΕ) 2019/33, ο οποίος προβλέπει την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων (ΓΕ).

- Advertisement -

Σκοπός της παρούσας πρωτοβουλίας είναι η απαλοιφή ορισμένων τμημάτων του κανονισμού που αφορούν τις ΓΕ οίνων. Θα αντικατασταθούν από νέους ενιαίους κανόνες που θα ισχύουν για όλους τους τομείς των ΓΕ (οίνος, αλκοολούχα ποτά και γεωργικά προϊόντα), οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον προτεινόμενο νέο κανονισμό για τις ΓΕ.

Ενόψει των αλλαγών στον κανονισμό για τα Ευρωπαϊκά κρασιά η ΕΕ άνοιξε χθες 12 Αυγούστου δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2024. Οι παρατηρήσεις θα ληφθούν υπόψη για την οριστικοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. 

- Advertisement -

Για να συμμετάσχετε στη Διαβούλευση πατήστε ΕΔΩ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νέος ιός στην Ευρώπη πλήττει τις αγελάδες – Μείωση έως 75% στην παραγωγή γάλακτος σε εκατοντάδες εκτροφές

Ο νέος ιός έχει ήδη εντοπιστεί σε οκτώ χώρες της Ευρώπης και συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Τα ζυμαρικά στην κορυφή της διατροφικής έκθεσης των μικρών παιδιών στην πιθανώς καρκινογόνο Ωχρατοξίνη Α στην Κύπρο

Νέα αξιολόγηση του Γενικού Χημείου Κύπρου για τη διατροφική έκθεση στην Ωχρατοξίνη Α δημοσιεύθηκε στο Food Risk Assess Europe της EFSA.

Μπορούν τα αποξηραμένα τρόφιμα και τα μπαχαρικά να κρύβουν σαλμονέλα; Νέα μέθοδος αξιολογεί τον κίνδυνο

Νέο επιστημονικό πλαίσιο επιχειρεί να ξεχωρίσει τα αποξηραμένα συστατικά με τον υψηλότερο μικροβιολογικό κίνδυνο και να δείξει πότε απαιτείται πρόσθετη επεξεργασία