ΑρχικήΝέαΕΕ: Αλλαγές στον κανονισμό για τα κρασιά ΠΓΕ - Άνοιξε η διαβούλευση

ΕΕ: Αλλαγές στον κανονισμό για τα κρασιά ΠΓΕ – Άνοιξε η διαβούλευση

1 λεπτά ανάγνωσης

Προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων στον αμπελοοινικό τομέα — απαλοιφή ορισμένων κανόνων.

Η Επιτροπή σκοπεύει να τροποποιήσει τον κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμό (ΕΕ) 2019/33, ο οποίος προβλέπει την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων (ΓΕ).

- Advertisement -

Σκοπός της παρούσας πρωτοβουλίας είναι η απαλοιφή ορισμένων τμημάτων του κανονισμού που αφορούν τις ΓΕ οίνων. Θα αντικατασταθούν από νέους ενιαίους κανόνες που θα ισχύουν για όλους τους τομείς των ΓΕ (οίνος, αλκοολούχα ποτά και γεωργικά προϊόντα), οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον προτεινόμενο νέο κανονισμό για τις ΓΕ.

Ενόψει των αλλαγών στον κανονισμό για τα Ευρωπαϊκά κρασιά η ΕΕ άνοιξε χθες 12 Αυγούστου δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2024. Οι παρατηρήσεις θα ληφθούν υπόψη για την οριστικοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. 

- Advertisement -

Για να συμμετάσχετε στη Διαβούλευση πατήστε ΕΔΩ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΜΗΝ πετάτε τις φλούδες από αυτά τα φρούτα και λαχανικά

Σε αρκετές περιπτώσεις, η φλούδα περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες από το εσωτερικό του τροφίμου

Ενεργειακά ποτά: 8 περιστατικά καρδιακής ανακοπής, κολπικής μαρμαρυγής και κοιλιακής μαρμαρυγής σε νέους – Μελέτη του ΑΠΘ

Ανασκόπηση του ΑΠΘ αποκαλύπτει τους κινδύνους των ενεργειακών ποτών για την καρδιά εφήβων και νεαρών ενηλίκων.

PFAS στις συσκευασίες τροφίμων: Τι αλλάζει από σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά

Οι νέοι περιορισμοί εφαρμόζονται πλέον στις συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και θέτουν συγκεκριμένα όρια για την παρουσία των ουσιών