Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Άνοιξε διαβούλευση για τις γνωστοποιήσεις στην άφιξη φορτίων από τρίτες χώρες

ΑρχικήΝέαΕΕ: Άνοιξε διαβούλευση για τις γνωστοποιήσεις στην άφιξη φορτίων από τρίτες χώρες
spot_img

Μια νέα πρωτοβουλία της ΕΕ

Η Ευρωπαική επιτροπή δημοσίευσε στις 17 Απριλίου ένα νέο θέμα προς διαβούλευση, το οποίο αφορά την άφιξη φορτίων από τρίτες χώρες στην ΕΕ.

Η ΕΕ ζητάει την γνώμη όλων των ενδιαφερομένων προκειμένου να καθοριστούν οι περιπτώσεις στις οποίες, και τους όρους υπό τους οποίους, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να ζητούν από τους υπευθύνους επιχειρήσεων να γνωστοποιούν την άφιξη φορτίων ορισμένων κατηγοριών αγαθών τρίτων χωρών που εισέρχονται στην ΕΕ.

Οι εν λόγω κατηγορίες αγαθών, οι οποίες περιλαμβάνουν τρόφιμα και ζωοτροφές μη ζωικής προέλευσης και υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, δεν υπόκεινται σε επίσημους ελέγχους στους συνοριακούς σταθμούς ελέγχου δυνάμει της νομοθεσίας της ΕΕ.

Το παρόν σχέδιο πράξης είναι ανοικτό για την υποβολή παρατηρήσεων για 4 εβδομάδες, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη για την οριστικοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Οι παρατηρήσεις που θα ληφθούν θα δημοσιευθούν σ’ αυτόν τον ιστότοπο και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες υποβολής παρατηρήσεων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο