Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: ΠΓΕ το αρνί “Keleméri bárányhús” Ουγγαρίας

ΑρχικήΝέαΕΕ: ΠΓΕ το αρνί "Keleméri bárányhús" Ουγγαρίας
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμπερίληψη της ονομασίας “αρνί Kelemér” (Keleméri bárányhús) Ουγγαρίας στο μητρώο προϊόντων προστατευόμενης Γεωγραφικής ένδειξης, ΠΓΕ.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γεωγραφική προστασία μπορεί να ισχύει μόνο για αρνί προέλευσης Île-de-France ή Suffolk που διατηρούνται και εκτρέφονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Kelemér. Οι προβατίνες δεν μπορούν να είναι ζώα της ράτσας ράκα, cikta ή cigaja. Η ηλικία των αμνών κατά τη στιγμή της σφαγής δεν υπερβαίνει τις 120 ημέρες και το σωματικό τους βάρος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 40 κιλά.

Η τεχνική εκτροφής παίζει ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγή αυτού του κρέατος αρνιού με φρέσκο, καθαρό και πικάντικο άρωμα και γεύση και κοκκινωπό χρώμα.

Τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αρνιού Kelemé βασίζονται στη σχέση με τη γεωγραφική περιοχή. Το χωριό Kelemér βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Gömör-Szepesi στα Βόρεια Κεντρικά Όρη της Ουγγαρίας και οι ιδιότητες του μικροκλίματος και του εδάφους είναι ευνοϊκές για αγριόχορτα και φαρμακευτικά φυτά. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί επηρεάζουν την ποιότητα του κρέατος, γι’ αυτό η ευχάριστα πικάντικη γεύση, η εύθρυπτη υφή, το φρέσκο ​​κοκκινωπό χρώμα, η φρέσκια μυρωδιά, η έλλειψη στέατος και το μαρμάρωμα του λεπτού στρώματος λίπους μεταξύ των μυϊκών ινών είναι αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο