Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: ΠΓΕ το Ισπανικό Βόειο κρέας “Vaca Gallega – Buey Gallego”

ΑρχικήΝέαΕΕ: ΠΓΕ το Ισπανικό Βόειο κρέας "Vaca Gallega – Buey Gallego"
spot_img

Η μέθοδος παραγωγής «δημιουργεί κρέατα που ξεχωρίζουν για την αισθητηριακή τους ποιότητα και ζουμερά στο στόμα με μια βαθιά και επίμονη γεύση κρέατος με ελαφρώς όξινη επίγευση».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την απόφαση  2022/1861 χορήγησε Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στο βόειο κρέας από τη Γαλικία, τόσο λόγω της γεύσης και της υφής του, όσο και του οικογενειακού συστήματος κτηνοτροφίας και των μέθοδος εκτροφής ζώων, η οποία περιέχει υψηλή παρουσία βοσκής. Η απόκτηση αυτής της καταχώρισης ως ΠΓΕ αντιπροσωπεύει “την υψηλότερη αναγνώριση ως σφραγίδα ποιότητας και προστασίας”, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ρυθμιστικού Συμβουλίου των IGPs Beef της Γαλικίας, Jesús González.

Η IGP διαθέτει 1.194 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και 40 εγγεγραμμένες βιομηχανίες κρέατος και επιχειρήσεις. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων βοοειδών είναι 25.773, εκ των οποίων τα 1.276 είναι βόδια και 24.497 αγελάδες, και μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί 2.250 σφάγια, εκ των οποίων τα 2.127 αντιστοιχούν σε αγελάδα της Γαλικίας και 123 σε βόδια της Γαλικίας, που αντιστοιχούσαν σε 4255 κιλά από την αγορά. υπό την Ονομασία, με κατά προσέγγιση αξία κατά την πρώτη πώληση άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Ευρωπαίος αξιωματούχος σύμφωνα με το swissinfo, επαίνεσε σε δήλωσή του αυτόν τον τρόπο εκτροφής βοοειδών της Γαλικίας, που βασίζεται σε ένα «μικτό σύστημα», είπε, το οποίο εναλλάσσει υπαίθρια βοσκοτόπια με σταθερή σίτιση, εκμεταλλευόμενη «τους διαθέσιμους πόρους διατροφής και το πλεόνασμα των καλλιεργειών» στο η περιοχή.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, αυτή η μέθοδος παραγωγής «δημιουργεί κρέατα που ξεχωρίζουν για την αισθητηριακή τους ποιότητα», τρυφερά στην όψη και χαρακτηρίζονται « γιατί είναι ζουμερά στο στόμα και μια βαθιά και επίμονη γεύση κρέατος με ελαφρώς όξινη επίγευση».

Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο κάπως υψηλότερο ποσοστό ενδομυϊκού λίπους που έχουν τα βοοειδή της Γαλικίας, το οποίο έχει «ευνοϊκό προφίλ λιπιδίων», λόγω «της υψηλής σχετικής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε ότι αυτή η νέα προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη, καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια της Γαλικίας και όλο το κρέας που παράγεται από τις φυλές βοοειδών Blonde de Galicia, Brunes de Asturiana de los Valleys , Limousine, Blonde d’Aquitaine, Friesian και Alpine Brown.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα