Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εγκλήματα τροφίμων: Ανθρωποκυνηγητό από την FSA και το FSS στη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΕγκλήματα τροφίμων: Ανθρωποκυνηγητό από την FSA και το FSS στη Βρετανία
spot_img

cibum team

Τα ζωικά υποπροϊόντα, η 2,4-δινιτροφαινόλη, το βόειο κρέας και το αλκοόλ, συγκαταλέγονται στις κατηγορίες προϊόντων που έχουν αποτελέσει μέρος των ερευνών για εγκλήματα τροφίμων, από τις αρμόδιες αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σχετική ενημέρωση έγινε στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχειρηματικής Επιτροπής του Food Standard Agency (FSA) και του Food Standards Scotland (FSS).

Η Εθνική Μονάδα Εγκλήματος Τροφίμων (NFCU) έχει τέσσερις νέες έρευνες, ανεβάζοντας τον αριθμό των υποθέσεων σε εννέα. Μέχρι στιγμής την φετινή χρονιά έχουν ολοκληρωθεί και κλείσει τρεις υποθέσεις εγκλημάτων σε τρόφιμα.

Η επιχείρηση Wayfaring ασχολείται με τις πωλήσεις 2,4-δινιτροφαινόλης (DNP), μιας χημικής ουσίας που πωλείται ως χάπι διατροφής για απώλεια βάρους. Μια άλλη έρευνα σχετικά με την προμήθεια DNP που ονομάζεται Operation Atlas έχει ανατεθεί τώρα στην Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος.

Η επιχείρηση Bantam ερευνά την επιστροφή των ζωικών υποπροϊόντων (ABP) πίσω στην τροφική αλυσίδα μέσω απάτης και κλοπής. Κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου από τη NFCU εντοπίστηκαν πιθανά αδικήματα κλοπής. Οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν ενώ εντοπίστηκαν προϊόντα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών. Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρόμοια δραστηριότητα εντοπίστηκε από την NFCU σε άλλη επιχείρηση τροφίμων, που είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας τον Ιούλιο, η οποία οδήγησε σε συλλήψεις. Τον Αύγουστο, οι έρευνες οδήγησαν στα ίχνη επιχείρησης που εμπλέκεται στον διακίνηση παράνομων προϊόντων. 

Τέλος, η Operation Hawk έχει πληροφορίες για παραπλανητική επισήμανση προέλευσης κρέατος ως βρετανικό. 

Στη Σκωτία, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σχετικά με νοθευμένη αλκοόλη, βόειο κρέας και άλλα τρόφιμα, καθώς και για την καλή διαβίωση των ζώων.

Πέντε περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στο Crown Office και στο Procurator Fiscal Service. 

Οι πρόσφατες έρευνες περιλαμβάνουν ύποπτη απάτη σε τρόφιμα, η οποία αφορά σε παράνομη συγκέντρωση και εξαγωγή οστρακοειδών, αυθεντικότητα του βοείου κρέατος,  νοθεία σαφράν,  απομίμηση ειδών ζαχαροπλαστικής και βότκας και παραπλανητική περιγραφή του ζαμπόν της Πάρμας που πωλείται από μια σκωτσέζικη επιχείρηση. Επίσης είναι σε εξέλιξη έρευνες για κανονιστικές μη συμμορφώσεις σε εγκεκριμένες από τον FSS εγκαταστάσεις.

Η Σκωτσέζικη μονάδα εγκληματικότητας και περιστατικών τροφίμων (SFCIU) ηγήθηκε ερευνών για την εισαγωγή ύποπτων για νοθεία οίνων, φυτικού Viagra, νερού από τις πηγές zamzam και άλλων τροφίμων που εντοπίστηκαν στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Σκωτίας.

Το SFCIU βοήθησε την Αστυνομία της Σκωτίας σε μια επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη δύο ανδρών στην Κεντρική Σκωτία, που φέρονται να προμήθευαν 2,4 δινιτροφαινόλη και στεροειδή μέσω διαδικτυακών φόρουμ.

Μια άλλη υπόθεση αφορά την παραγωγή, το μάρκετινγκ στο διαδίκτυο και την πώληση βρώσιμων προϊόντων κάνναβης από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν ασυνήθιστες ποσότητες τετραϋδροκανναβινόλης (THC), η οποία μπορεί να είναι τοξική σε υψηλές δόσεις. Τα βρώσιμα προϊόντα κάνναβης είναι συσκευασμένα για να μιμούνται επώνυμα γλυκά και ανθρακούχα ποτά, καθιστώντας έτσι πιο πιθανή την κατανάλωσή τους σε μεγάλες ποσότητες. Μάλιστα λόγω αρκετά παιδιά στη Βρετανία χρειάστηκε να νοσηλευτούν όταν κατανάλωσαν αυτά τα προϊόντα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα αυτοκόλλητα βραβείων αυξάνουν τις πωλήσεις στο τυρί! Επιστημονική έρευνα

οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για επισημάνσεις βραβείου

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα φυτικά προϊόντα;

Είναι παραπλανητικοί οι όροι "κρέας" ή "γάλα" σε φυτικά προϊόντα ή όχι; Τι ισχύει σε διάφορες χώρες.

Πολυανθεκτικά παθογόνα βακτήρια βρέθηκαν στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ!

Πολυανθεκτικό στα αντιβιοτικά E. coli βρέθηκε στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ που δοκιμάστηκαν σε ισπανική μελέτη - Τα πουλερικά η πιο μολυσμένη κατηγορία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα