Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΣΕΑΟΠ: Αύξηση 31% στις εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών- Πρώτο ούζο και τσίπουρο

ΑρχικήΝέαΣΕΑΟΠ: Αύξηση 31% στις εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών- Πρώτο ούζο και τσίπουρο
spot_img

cibum team

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat (Αύγουστος 2021) που επεξεργάστηκε ο ΣΕΑΟΠ, οι εξαγωγές ελληνικών αλκοολούχων ποτών (εντός ΕΕ 27 & σε Τρίτες Χώρες) σημειώνουν αύξηση τόσο σε αξία όσο και σε ποσότητα το Α΄εξάμηνο του 2021, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τόσο του 2020 όσο και του 2019. Ειδικότερα, το  Α’ εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2020 , εμφανίζεται αύξηση σε αξία +31% (+€ 10,7 εκ.) και σε ποσότητα 9,13% (+1,5 εκ. κιλά).

ΣΕΑΟΠ εξαγωγές αλκοολούχων ποτών

H Ευρώπη συνεχίζει να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των εξαγωγών, σε ποσότητα & αξία με ποσοστό 75%. Με τη Γερμανία να αποτελεί την χώρα προορισμό με το μεγαλύτερο μερίδιο εξαγωγών.

ΣΕΑΟΠ εξαγωγές αλκοολούχων ποτών

Το ούζο συνεχίζει να διατηρεί την πρώτη θέση στις εξαγωγές των ελληνικών αλκοολούχων ποτών. Το Α’ εξάμηνο του 2021 εμφανίζεται αύξηση σε αξία (+€ 5,1 εκ) και σε ποσότητα (+0,7 εκ. κιλά) τόσο εντός όσο και εκτός ΕΕ σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Όσον αφορά το Τσίπουρο/Τσικουδιά κι εκεί παρατηρείται αύξηση σε σχέση με το Α΄ εξάμηνο του 2020 σε αξία (+€ 0.3 εκ.) και σε ποσότητα (+0,05 εκ. κιλά).

ΣΕΑΟΠ εξαγωγές αλκοολούχων ποτών

Με βάση τα παραπάνω είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο κλάδος της ελληνικής ποτοποιίας και αποσταγματοποιίας είναι από τους πλέον εξωστρεφείς κλάδους, προάγοντας την ελληνική παράδοση σε όλο τον κόσμο. Η ποιότητα των ελληνικών ποτών αναγνωρίζεται διεθνώς και προτιμάται όλο και περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά την αύξηση των εξαγωγών, το επόμενο στοίχημα είναι η ενδυνάμωση της επιτόπιας κατανάλωσης των ελληνικών ποτών. Ο ΣΕΑΟΠ στηρίζει ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ενδυνάμωση της Ελληνικής αγοράς. Ελπίζουμε να ξεκινήσει άμεσα 

  • η αποκλιμάκωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης προκειμένου να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα & να περιορισθεί  το λαθρεμπόριο και
  • η απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των νόμιμων επιχειρήσεων του κλάδου.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα