ΑρχικήΝέαΕιδική σήμανση για το πολυαναμενόμενο "καλάθι των 50"

Ειδική σήμανση για το πολυαναμενόμενο “καλάθι των 50”

2 λεπτά ανάγνωσης

Εντός της εβδομάδας θα ψηφιστεί η ρύθμιση για τα είδη που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι της νοικοκυράς» με τα 50 προϊόντα

Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να προσδιορίζει τα είδη που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι της νοικοκυράς» με τα 50 προϊόντα, και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, στο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα.

- Advertisement -

   Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα ενώ ανέφερε ότι και για τα 50 προϊόντα θα είναι καθημερινά αναρτημένες οι τιμές τους στα σούπερ μάρκετ ενώ ο καταναλωτής θα μπορεί να ενημερώνεται και από την εφαρμογή e-καταναλωτής.

   «Το μέτρο θα αφορά καταστήματα που είναι αλυσίδες και έχουν τζίρο άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι πάνω από 15 αλυσίδες που έχουν χιλιάδες καταστήματα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, και υπενθύμισε ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας ενώ σχετικά με το εάν θα είναι ευδιάκριτα τα προϊόντα που θα βρίσκονται στο καλάθι, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι θα υπάρχει ειδική σήμανση.

- Advertisement -

   Ο ίδιος, γενικότερα, ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τους καταναλωτές με την εφαρμογή e-καταναλωτής στην οποία μπορεί κάθε μέρα ο καθένας να βλέπει τις τιμές. Το δεύτερο είναι η προστασία και το πλαφόν στο ποσοστό κέρδους. Έχουμε κάνει χιλιάδες ελέγχους έτσι ώστε να μην υπάρχει αισχροκέρδεια κια οι έλεγχοι θα συνεχιστούν».

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ψάρι του Σαρωνικού συνδέθηκε με υψηλότερη έκθεση σε τοξικό υδράργυρο – Ανάλυση σε 179 ψάρια

Σήμερα δημοσιεύτηκε νέα μελέτη για τον υδράργυρο σε ψάρια του Σαρωνικού και τον πιθανό κίνδυνο για την υγεία.

Σχολικά κυλικεία: Μικρότερες μερίδες και ποσότητες, αλλά οι τιμές παραμένουν ίδιες – Οι μαθητές πληρώνουν το ίδιο για λιγότερο προϊόν

Οι νέες διατροφικές προδιαγραφές μείωσαν τις μερίδες, ενώ οι ανώτατες τιμές εξακολουθούν να βασίζονται στο προηγούμενο πλαίσιο.

Κανναβιδιόλη: Η EFSA θέτει όριο 2 mg την ημέρα και αφήνει ανοιχτό το ζήτημα των φαρμακευτικών αλληλεπιδράσεων

Η νέα αξιολόγηση αφορά συνθετική κανναβιδιόλη υψηλής καθαρότητας που προορίζεται για χρήση σε συμπληρώματα διατροφής