Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόσκληση συμμετοχής στη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της επισήμανσης FoP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΑρχικήΝέαΠρόσκληση συμμετοχής στη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της επισήμανσης FoP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
spot_img

Τετ 12 Οκτωβρίου 16:00-17:30 | Ενδυνάμωση των Καταναλωτών – Μεταρρύθμιση της επισήμανσης FoP | Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο | Δωμάτιο PHS 5B1

Μεθαύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 16.00 – 17.30 θα διεξαχθεί συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση της διατροφικής ετικέτας στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας σε μια Στρογγυλή Τράπεζα με μια ομάδα υψηλού επιπέδου διακεκριμένων επιστημόνων και αναλυτών.
Οι ετικέτες στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας είναι σημαντικά εργαλεία επειδή μπορούν είτε να καθορίσουν είτε να εξαρτήσουν τη συμπεριφορά και την ελευθερία επιλογής των καταναλωτών. Μπορούν να κατευθύνουν ή να ενδυναμώσουν τους καταναλωτές.

Αυτή η στρογγυλή τράπεζα θα παρουσιάσει επιχειρήματα βασισμένα στην επιστήμη για να βοηθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σχεδιάσουν δημόσιες πολιτικές που θα ενισχύσουν τις ατομικές ελευθερίες και την ελευθερία επιλογής.

  • Προώθηση της γνώσης και της ατομικής κριτικής σκέψης
  • ενίσχυση του ελεύθερου εμπορίου
  • προστασία των τοπικών διατροφών και παραδόσεων και προώθηση μιας υγιεινής και βιώσιμης διατροφής.

Ομιλητές:

  • Δρ Madalina Balau (Λέκτορας Μάρκετινγκ, Πανεπιστήμιο Danubius, Ρουμανία)
  • Jordi Canas ευρωβουλευτής (RenewEurope – Ισπανία)
  • Καθ. Michele Carruba (Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας Παχυσαρκίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μιλάνου, Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, Ιταλία)
  • Herbert Dorfmann ευρωβουλευτής (ΕΛΚ – Ιταλία)
  • Καθ. Ramon Estruch (Ανώτερος Σύμβουλος στο Τμήμα Εσωτερικής Ιατρικής της Νοσοκομειακής Κλινικής, Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, Ισπανία)
  • Γεώργιος Κύρτσος ευρωβουλευτής (RenewEurope – Ελλάδα)
  • Veronique Willems (Γενική Γραμματέας, SMEs United)
  • Pietro Paganini (Πρόεδρος και ιδρυτής του Competere.eu)

Δηλώστε τη συμμετοχή σας σήμερα με RSVP στο jordi.canas@europarl.europa.eu

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα