ΑρχικήΝέαΕιδοποίηση του ECDC για μετάδοση στον άνθρωπο του ιού της γρίπης των...

Ειδοποίηση του ECDC για μετάδοση στον άνθρωπο του ιού της γρίπης των πτηνών

2 λεπτά ανάγνωσης

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και ελέγχου Νοσημάτων εξέδωσε οδηγό για τον εντοπισμό σοβαρά προσβεβλημένων ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό της γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη.

Τα κρούσματα του ιού της γρίπης των πτηνών συνεχίζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκαλώντας μαζική θνησιμότητα σε αποικίες πουλιών αναπαραγωγής θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των γλάρων. Σύμφωνε με ενημέρωση από το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και ελέγχου Νοσημάτων) αναμένεται να συμβεί μεγαλύτερη έκθεση του ανθρώπινου πληθυσμού σε άρρωστα ή νεκρά πτηνά και θηλαστικά.

- Advertisement -

Η μετάδοση στον άνθρωπο δεν μπορεί να αποκλειστεί όταν η γρίπη των πτηνών κυκλοφορεί σε άγρια ​​πτηνά και θηλαστικά και οι άνθρωποι εκτίθενται απευθείας χωρίς να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι λοιμώξεις από ιούς της εποχικής γρίπης θεωρούνται πολύ περιορισμένες και μόνο λίγοι ασθενείς με σοβαρή νόσο που προκαλείται από τον ιό της εποχικής γρίπης αναμένεται να εισαχθούν στα νοσοκομεία.

Για τον εντοπισμό σποραδικών σοβαρών ανθρώπινων λοιμώξεων από τον ιό της γρίπης των πτηνών σε νοσοκομειακά περιβάλλοντα, προτείνεται η ακόλουθη προσέγγιση:

  • Τα άτομα που εισάγονται σε νοσοκομεία με αναπνευστικά συμπτώματα θα πρέπει να ερωτηθούν σχετικά με την έκθεση σε πτηνά (άγρια ​​πτηνά ή πουλερικά) ή άλλα άγρια ​​ζώα (νεκρά ή ζωντανά) τις δύο εβδομάδες πριν από την εισαγωγή.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο δοκιμής για ασθενείς που νοσηλεύονται με τον ιό της γρίπης με ανεξήγητη ιογενή εγκεφαλίτιδα/μηνιγγοεγκεφαλίτιδα χωρίς τη διάγνωση του αιτιολογικού παράγοντα.
  • Όλα τα θετικά δείγματα γρίπης Α από νοσηλευόμενους ασθενείς θα πρέπει να υποτυπωθούν για τους ιούς της εποχικής γρίπης A(H1)pdm09 και A(H3).
  • Δείγματα θετικά για τον ιό της γρίπης τύπου Α αλλά αρνητικά για A(H1)pdm09 ή A(H3) θα πρέπει να αποστέλλονται αμέσως σε εθνικά εργαστήρια αναφοράς γρίπης για περαιτέρω ανάλυση και εξέταση Η5.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.