Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για τις 7 νέες πειραματικές Επαγγελματικές σχολές

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΤουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για τις 7 νέες πειραματικές Επαγγελματικές σχολές
spot_img

Μέχρι τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23:59, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την εισαγωγή τους στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2021-22. Remaining Time-0:00FullscreenMute

Οι Π.ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν σε 7 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Οι σχολές θα εφαρμόσουν το δυικό σύστημα εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση με τη Μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις. Το θεωρητικό μέρος θα υλοποιείται στις σχολές από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η Μαθητεία στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 21,78 € για κάθε ημέρα μαθητείας σε εργασιακό χώρο για 2 έτη.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι ηλικίας 18 ετών και άνω,  κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου και έχουν καλή γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικά ή γαλλικά ή γερμανικά). Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση  → Εγγραφή σε σχολείο  → Εγγραφή σε πειραματική επαγγελματική σχολή του ΟΑΕΔ

Η συνεργασία του  ΟΑΕΔ με το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού, εγγυάται την τοποθέτηση όλων των μαθητευόμενων σε θέσεις μαθητείας σε διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων), αλλά και ενισχύει την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασής τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Οι ειδικότητες στις 7 Π.ΕΠΑΣ για το σχολικό έτος 2021-22 είναι οι εξής:

Π.ΕΠΑΣ Καλαμακίου – Π.ΕΠΑΣ Ηρακλείου Κρήτης – Π.ΠΕΠΑΣ Ρόδου

  • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης
  • Τεχνίτης Επισιτισμού
  • Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

Π.ΠΕΠΑΣ Μυτιλήνης – Π.ΕΠΑΣ Πάτρας

  • Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης
  • Τεχνίτης Επισιτισμού

Π.ΕΠΑΣ 1ης Θεσσαλονίκης

  • Τεχνίτης Επισιτισμού
  • Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

Π.ΕΠΑΣ Κέρκυρας

  • Υπάλληλος υποδοχής πελατών ξενοδοχείου

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ:

  • Πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις με αμοιβή και ασφάλιση
  • Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
  • Τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα
  • Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό
  • Δικαιούνται αναβολή στράτευσης
  • Λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα