Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εκτινάχθηκαν στο €1,5 δισ. οι Ελληνικές εισαγωγές κρέατος και προϊόντων του

ΑρχικήΝέαΕκτινάχθηκαν στο €1,5 δισ. οι Ελληνικές εισαγωγές κρέατος και προϊόντων του
spot_img

Δυσανάλογα μεγάλη αύξηση στην αξία των εισαγωγών σε σύγκριση με την αύξηση στην ποσότητα.

Μεγάλη αύξηση κατά 31% σε σχέση με το 2021 παρουσίασαν οι εισαγωγές κρέατος το 2022 σε αξία. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που επεξεργάστηκε το Meat News οι εισαγωγές κρέατος ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ σε ποσότητα ήταν αυξημένη κατά 2,7%.

Από την ανάλυση φαίνεται ότι είχαμε μείωση στις ποσότητες νωπού βόειου κρέατος και αύξηση σε όλα τα άλλα είδη κρέατος που εισάγαμε. Αυτό όμως που καταγράφεται είναι η δυσανάλογα μεγάλη αύξηση στην αξία των εισαγωγών σε σύγκριση με την αύξηση στην ποσότητα, αφού η μέση αξία ανά κιλό σε όλα τα βασικά είδη κρέατος εμφανίζεται αυξημένη κατά 26% έως και 37% συγκριτικά με το 2021.

Οι βασικοί προμηθευτές της χώρας μας παραμένουν σταθεροί. Στο βόειο κρέας κυρίαρχη είναι η Γαλλία, αν και χάνει μερίδιο αγοράς, ενώ ανερχόμενη δύναμη είναι η Ισπανία. Στο χοιρινό αδιαμφισβήτητη είναι η κυριαρχία της Ολλανδίας, ενώ στα πουλερικά όπου οι εισαγωγές είναι σχετικά μικρές, αφού ο εγχώριος παραγωγικός τομέας εμφανίζει υψηλή αυτάρκεια, η πρωτιά ανήκει στη Βουλγαρία. Στο αιγοπρόβειο κρέας κυριαρχεί η Νέα Ζηλανδία, μετά από μια μεγάλη πτώση τη διετία της πανδημίας.

Αναλυτικά η παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων με πίνακες και διαγράμματα, καθώς και η διακύμανση των εισαγωγών από την προ-μνημονιακή μέχρι την μετα-πανδημική περίοδο δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του Meat News, το οποίο κυκλοφορεί σύντομα.

Πηγή: meatnews

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα