Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εκτός «εξίσωσης τροφίμων» τα ζώα. Γάλα από κεχρί, πρωτεΐνη από φασόλι και κρέας από μυκοπρωτεΐνη

ΑρχικήΝέαΕκτός «εξίσωσης τροφίμων» τα ζώα. Γάλα από κεχρί, πρωτεΐνη από φασόλι και κρέας από μυκοπρωτεΐνη
spot_img

cibum team

Με καταγωγή από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Εσθονίας και του Ισραήλ, οκτώ πρωτοποριακές νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στις πιο πρόσφατες του ProVeg Incubator*. Τα νεότερα προϊόντα περιλαμβάνουν το πρώτο γάλα από κεχρί στον κόσμο, τη λειτουργική πρωτεΐνη από mung-φασολιές και υποκατάστατα κρέατος με βάση τη μυκοπρωτεΐνη.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην αναδυόμενη τεχνολογία τροφίμων και τα μοναδικά συστατικά για τον τομέα των εναλλακτικών πρωτεϊνών, το πρόγραμμα επιτάχυνσης του ProVeg Incubator προσφέρει εξειδικευμένη καθοδήγηση και έως €250.000 σε χρηματοδότηση. Έχοντας ξεκινήσει το 2018, το ProVeg Incubator έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 55 νεοσύστατες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και είναι εφοδιασμένες σε πάνω από 15.000 καταστήματα.

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι:

Altein Ingredients (Ινδία) – ανάπτυξη μιας λειτουργικής πρωτεΐνης από φασόλια mung (ροβίτσα) που στοχεύει να είναι ο πυρήνας των φυτικών τροφίμων.

Meet Future (Εσθονία) – εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων που αναπτύσσει την επόμενη γενιά εναλλακτικών λύσεων κοτόπουλου και ψαριού με βάση τη μυκοπροτεΐνη.

Plant-based Japan (Ιαπωνία) – χρησιμοποιεί μοναδικά ιαπωνικά συστατικά για την ανάπτυξη φυτικών εναλλακτικών αυγών και κρέατος.

Cultivated Biosciences (Κάτω Χώρες) – χρησιμοποιεί ζύμωση για την ανάπτυξη ενός λιπαρού συστατικού από ελαιούχο μαγιά, το οποίο προσφέρει την κρεμώδη υφή που απαιτείται στα φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

ProProtein (Εσθονία) – ανάπτυξη μιας κλιμακούμενης τεχνολογίας ζύμωσης ακριβείας για την παραγωγή γαλακτοκομικών πρωτεϊνών από μαγιά, χωρίς την ανάγκη εκτροφής βοοειδών.

Genesea (Ισραήλ) – μια B2B εταιρεία συστατικών τροφίμων με αποστολή την παραγωγή πρωτεϊνών και άλλων συστατικών που αναπτύσσονται από θαλάσσια μακροφάγα υπεράκτιας καλλιέργειας.

Alt Foods (Ινδία) – ανάπτυξη του πρώτου φυτικού γάλακτος στον κόσμο που παρασκευάζεται από ένα μοναδικό μείγμα σιτηρών και βλαστούς από κεχρί.

Brain Foods (Βουλγαρία) – παράγει και πωλεί υγιεινά, γλυκά και αλμυρά φυτικά σνακ που θρέφουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα.

 Ο Albrecht Wolfmeyer, Επικεφαλής του ProVeg, σχολίασε στο Vegconomist: «Με την έβδομη «φουρνιά» του, το ProVeg Incubator συγκεντρώνει για άλλη μια φορά εξαιρετικό ταλέντο και καινοτόμο δύναμη στην τεχνολογία τροφίμων από όλο τον κόσμο. Όλες αυτές οι νεοσύστατες επιχειρήσεις μοιράζονται την αποστολή της ProVeg: να βγάλουν τα ζώα από την εξίσωση των τροφίμων και να καταστήσουν το σύστημα τροφίμων μας πιο βιώσιμο.»

*Το ProVeg Incubator είναι ο κορυφαίος επιταχυντής στον κόσμο για νεοσύστατες φυτικές τροφές. Υποστηρίζει αποκλειστικά πρωτοποριακές εταιρείες που αναπτύσσουν εναλλακτικές λύσεις στα τρόφιμα. Από το του 2018, το ProVeg Incubator συνεργάστηκε με περισσότερες από 50 νεοσύστατες εταιρείες από όλο τον κόσμο. Μαζί, έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ και πωλούν προϊόντα σε πάνω από 15.000 καταστήματα. Το εξατομικευμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης εξοπλίζει τους επιχειρηματίες με τα εργαλεία και τις επαφές που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν επενδύσεις, να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να φέρουν γρήγορα νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά. Αποστολή του ProVeg International, είναι η μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης ζώων κατά 50% έως το έτος 2040. Οι νεοσύστατες εταιρείες που συμμετέχουν στο ProVeg Incubator θα μπορούσαν να λάβουν χρηματοδότηση έως και 250.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών σε είδος 50.000 ευρώ).

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Η σήψη μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα