Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελαιοπαραγωγή: Καινοτόμο μηχάνημα για περισσότερο ελαιόλαδο σε λιγότερο χρόνο

ΑρχικήΝέαΕλαιοπαραγωγή: Καινοτόμο μηχάνημα για περισσότερο ελαιόλαδο σε λιγότερο χρόνο
spot_img

Εξάγει λάδι από την πάστα ελιάς με συνεχή διαδικασία, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και μειώνοντας το κόστος.

Η Ευρώπη παράγει σχεδόν τα δύο τρίτα ελαιολάδου παγκοσμίως. Ωστόσο, για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, πρέπει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα.

Με την υποστήριξη του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου OLIVE-SOUND , η Ιταλική εταιρεία Pieralisi ανέπτυξε μια μηχανή ικανή να εξάγει περισσότερο λάδι σε λιγότερο χρόνο, χρησιμοποιώντας έναν αντιδραστήρα υπερήχων για την εκτέλεση μιας συνεχούς διαδικασίας εκχύλισης.

«Η οικονομικά αποδοτική, καινοτόμος λύση μας μετατρέπει αυτό που κάποτε ήταν αργή και αναποτελεσματική διαδικασία σε συνεχή και όχι μόνο παράγεται περισσότερο λάδι, αλλά και η ποιότητα είναι υψηλότερη από ό,τι στις παραδοσιακές τεχνικές» υποστηρίζει ο Stefano Cei, επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Pieralisi και διευκρινίζει πως το μηχάνημα θα λύσει τα χέρια των ελαιοπαραγωγών καθώς «Η παραγωγή παρθένων ελαιολάδων είναι μια μηχανική διαδικασία που περιλαμβάνει τρεις βασικές φάσεις – σύνθλιψη, μαλαξοποίηση και διαχωρισμό και επειδή η μάλαξη είναι μια διαδικασία μεγέθους παρτίδας, συχνά γίνεται εμπόδιο, επιβραδύνοντας ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής».

Το έργο έχει παρουσιαστεί στη νέα σειρά επεξηγηματικών βίντεο CORDIS με τίτλο Make the Connection. Το συγκεκριμένο βίντεο, δείχνει πώς το έργο OLIVE-SOUND προτείνει μια εναλλακτική λύση στην τρέχουσα μέθοδο επεξεργασίας της ελιάς στην παραγωγή ελαιολάδου. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Η Ελλάδα στις πιο συχνά αναφερόμενες χώρες στην ΕΕ ως πιθανή προέλευση μόλυνσης από τροφιμογενή παθογόνα – Έκθεση

Αισθητή αύξηση κρουσμάτων σε λιστερίωση, καμπυλοβακτηρίωση, σαλμονέλωση και E. coli σε όλη την Ευρώπη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο