Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Elia Lesvos Confest»: 1ο Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ για την ελιά στη Λέσβο

ΑρχικήΝέα«Elia Lesvos Confest»: 1ο Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ για την ελιά στη Λέσβο
spot_img

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο με θέμα την ελιά στην Μυτιλήνη

Με τη συμμετοχή 43 κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο με θέμα την ελιά, το 1ο Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ για την ελιά στη Λέσβο «Elia Lesvos Confest».

Το συνέδριο αυτό, διοργανώνει ο Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος». Συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί μια καινοτόμο μορφή πολυθεματικής εκδήλωσης, που συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός συνεδρίου, με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός φεστιβάλ, αλλά και ενός θεματικού γεγονότος για τον ελαιοτουρισμό.

Οι δύο πρώτες ημέρες του συνεδρίου ήταν αφιερωμένες στην τεχνολογία, το περιβάλλον, την υγεία, τις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας και το μάρκετινγκ γύρω από την ελιά και το ελαιόλαδο. Μέσα από τις ομιλίες τους οι επιστήμονες, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στη βιωσιμότητα, στη σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, στην τοπική γαστρονομία αλλά και στην εκπαίδευση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που συμμετείχε στο συνέδριο, κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία, που το ποσοστό ενίσχυσης, 75% για το Βόρειο Αιγαίο, είναι το υψηλότερο στην Ελλάδα, καθώς και στο πρόγραμμα αγροδιατροφής που ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί σημαντικό εργαλείο για όσους θέλουν να επενδύσουν στον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό.

Επίσης σημαντική ήταν η παρέμβαση του καθηγητή Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκου Θωμαΐδη που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Ινστιτούτου Προώθησης του Λεσβιακού Ελαιολάδου.

Η χθερινή μέρα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, τρίτη ημέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στις γαστροτουριστικές εμπειρίες Ελαιοτουρισμού που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το νησί με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τουριστικά γραφεία καθώς και εξειδικευμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές. «κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία και τη γνώση τους. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο συνέδριο και την επίσκεψή τους στο νησί, οι προσκεκλημένοι γνώρισαν την αυθεντικότητα των κατοίκων του, την ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου, τη γαστρονομική του κουλτούρα και φιλοξενία, ενώ γεύτηκαν και τη μοναδικότητα του Λεσβιακού ελαιολάδου. Τέλος, δόθηκε η ευκαιρία στους επαγγελματίες της ελιάς στη Λέσβο να δικτυωθούν, να ενημερωθούν για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες, δοκιμασμένες στο εξωτερικό, πρακτικές».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο