Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Elia Lesvos Confest»: 1ο Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ για την ελιά στη Λέσβο

ΑρχικήΝέα«Elia Lesvos Confest»: 1ο Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ για την ελιά στη Λέσβο
spot_img

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο με θέμα την ελιά στην Μυτιλήνη

Με τη συμμετοχή 43 κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο με θέμα την ελιά, το 1ο Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ για την ελιά στη Λέσβο «Elia Lesvos Confest».

Το συνέδριο αυτό, διοργανώνει ο Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος». Συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί μια καινοτόμο μορφή πολυθεματικής εκδήλωσης, που συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός συνεδρίου, με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός φεστιβάλ, αλλά και ενός θεματικού γεγονότος για τον ελαιοτουρισμό.

Οι δύο πρώτες ημέρες του συνεδρίου ήταν αφιερωμένες στην τεχνολογία, το περιβάλλον, την υγεία, τις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας και το μάρκετινγκ γύρω από την ελιά και το ελαιόλαδο. Μέσα από τις ομιλίες τους οι επιστήμονες, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στη βιωσιμότητα, στη σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, στην τοπική γαστρονομία αλλά και στην εκπαίδευση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που συμμετείχε στο συνέδριο, κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία, που το ποσοστό ενίσχυσης, 75% για το Βόρειο Αιγαίο, είναι το υψηλότερο στην Ελλάδα, καθώς και στο πρόγραμμα αγροδιατροφής που ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί σημαντικό εργαλείο για όσους θέλουν να επενδύσουν στον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό.

Επίσης σημαντική ήταν η παρέμβαση του καθηγητή Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκου Θωμαΐδη που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Ινστιτούτου Προώθησης του Λεσβιακού Ελαιολάδου.

Η χθερινή μέρα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, τρίτη ημέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στις γαστροτουριστικές εμπειρίες Ελαιοτουρισμού που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το νησί με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τουριστικά γραφεία καθώς και εξειδικευμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές. «κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία και τη γνώση τους. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο συνέδριο και την επίσκεψή τους στο νησί, οι προσκεκλημένοι γνώρισαν την αυθεντικότητα των κατοίκων του, την ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου, τη γαστρονομική του κουλτούρα και φιλοξενία, ενώ γεύτηκαν και τη μοναδικότητα του Λεσβιακού ελαιολάδου. Τέλος, δόθηκε η ευκαιρία στους επαγγελματίες της ελιάς στη Λέσβο να δικτυωθούν, να ενημερωθούν για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες, δοκιμασμένες στο εξωτερικό, πρακτικές».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα