ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕλλείψεις επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων και στη Βρετανία – Καμπανάκι κινδύνου από FSS...

Ελλείψεις επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων και στη Βρετανία – Καμπανάκι κινδύνου από FSS και FSA

2 λεπτά ανάγνωσης

Οι ελλείψεις προσωπικού για τους ελέγχους στο σύστημα τροφίμων, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

Η Food Standards Scotland (FSS) και η Food Standards Agency (FSA) κάλεσαν την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων ελλείψεων βασικών επαγγελματιών στο σύστημα τροφίμων. Οι πιθανές επιπτώσεις αυτών των ελλείψεων επισημαίνονται στην ετήσια έκθεσή τους «Τα Τρόφιμα μας», η οποία είναι μια αξιολόγηση βασισμένη σε στοιχεία των προτύπων τροφίμων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για το 2023.

- Advertisement -

Τα πρότυπα τροφίμων παρέμειναν σταθερά το 2023, παρά τις πιέσεις, όπως ο πληθωρισμός και η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, η έκθεση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ανθεκτικότητα του συστήματος τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων ελλείψεων σε βασικά επαγγέλματα που απαιτούνται για τη διατήρηση της ασφάλειας των τροφίμων.

Μετά από μια μακροπρόθεσμη μείωση των αριθμών, η πίεση στο εργατικό δυναμικό των τοπικών αρχών των υπαλλήλων περιβαλλοντικής υγείας και κα ιτων επιθεωρητών συνεχίζεται, με σημαντική καθυστέρηση στον αριθμό των επιχειρήσεων τροφίμων που αναμένουν επιθεώρηση.

- Advertisement -

Η έκθεση διαπιστώνει επίσης ότι εαν δεν εξασφαλιστούν πόροι για κρατικούς κτηνιάτρους υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διακοπής της αλυσίδας κρέατος του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα χρόνια λόγω ελλείψεων προσωπικού, καθώς και αυξανόμενου κόστους που θα μετακυλίεται σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Η FSS και η FSA καλούν την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τις ρυθμιστικές αρχές να ενισχύσουν εκείνα τα μέρη του συστήματος τροφίμων που έχουν παρακμάσει. Χωρίς την τεχνογνωσία αυτών των βασικών επαγγελματιών, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να επιδεινωθούν τα πρότυπα στις επιχειρήσεις τροφίμων, θέτοντας τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο ασθένειας και διακινδυνεύοντας την απώλεια της εμπιστοσύνης στο σύστημα τροφίμων μας.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος