Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική Οινοπαραγωγή: Αυξημένη κατά 8,13% το 2021

ΑρχικήΝέαΕλληνική Οινοπαραγωγή: Αυξημένη κατά 8,13% το 2021
spot_img

Η ΚΕΟΣΟΕ (Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων) δημοσίευσε τα στοιχεία που ανακοίνωσε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελληνική οινοπαραγωγή, η οποία παρά τις αρχικές εκτιμήσεις κινήθηκε σε θετικό έδαφος.

Για το περασμένο έτος, η ελληνική οινοπαραγωγή αυξήθηκε κατά 8,13%, παρότι η πρώτη εκτίμηση που είχε σταλεί στην Επιτροπή τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέβλεπε παραγωγή της τάξης των 1.710.400 χιλιόλιτρων (πτώση της τάξης του 25,09%).

Σύμφωνα με την οριστική καταγραφή της οινοπαραγωγής, που βασίζεται στις Δηλώσεις Παραγωγής και Συγκομιδής, η παραγωγή κρασιού στη χώρα μας ανήλθε στα 2.468.945 χιλιόλιτρα.

Η περισσότερη ποσότητα αφορά τους οίνους χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη και φτάνει τα 1.627.959 χιλιόλιτρα ή το 65,93% της συνολικής παραγωγής, ακολουθούν οι οίνοι ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) με 415.886 χιλιόλιτρα ή 16,84% της παραγωγής και οι Ποικιλιακοί οίνοι με 222.149 χιλιόλιτρα ή 8,9% της συνολικής παραγωγής.

Τέλος, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ «ο αριθμός των οινοποιείων (κυρίως μικρών) που πλέον εντάσσεται στην υποχρέωση υποβολής Δηλώσεων Παραγωγής συνεχώς αυξάνει, ως αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης τους από τις κατά τόπου ΔΑΟΚ, με αποτέλεσμα την ρεαλιστικότερη απεικόνιση των μεγεθών της ελληνικής οινοπαραγωγής».

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα