Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εμφιαλωμένα νερά: Μολυσμένα τα Perrier – H Nestle κατέστρεψε 2 εκατομμύρια μπουκάλια

ΑρχικήΝέαΕμφιαλωμένα νερά: Μολυσμένα τα Perrier - H Nestle κατέστρεψε 2 εκατομμύρια μπουκάλια
spot_img

Νέο πλήγμα στα εμφιαλωμένα νερά για την πολυεθνική.

Στο μάτι του κυκλώνα εξακολουθεί να βρίσκεται ο κολοσσός Nestle στη Γαλλία, λόγω των αποκαλύψεων για τα εμφιαλωμένα μεταλλικά νερά. Μετά την παραδοχή της εταιρείας ότι χρησιμοποιούσε απαγορευμένες μεθόδους στα φυσικά μεταλλικά νερά, τις αποκαλύψεις της Le monde και του Radio France ότι μία στις τρεις εταιρείες της Γαλλίας χρησιμοποιούν απαγορευμένες και «δόλιες» μεθόδους καθαρισμού του φυσικού μεταλλικού νερού και τις αντιδράσεις και μηνύσεις που ακολούθησαν, τώρα η εταιρεία δέχεται νέο πλήγμα.

Οι τοπικές αρχές στη περιοχή Vergèze στο Gard όπου βρίσκεται μία από τις πηγές νερού της Nestle, έδωσαν εντολή να κλείσει λόγω παρουσίας μικροβίων κολοβακτηριδίων και E, coli, αλλά και μικρόβια του είδους Pseudomonas aeruginosa. Στο διάταγμα αναστολής της λειτουργίας της πηγής αναφέρεται ότι «μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των καταναλωτών».

Η Nestle Waters σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι κατέστρεψε, «προληπτικά», μέρος της παραγωγής εμφιαλωμένου νερού Perrier, που προέρχεται από το Vergèze, στο Gard. Χωρίς να δίνει ακριβή στοιχεία, η θυγατρική της Nestlé αναφέρει την καταστροφή “πολλών παρτίδων φιαλών” που αντιστοιχούν σε “εκατοντάδες παλέτες” . Η εταιρεία αποδίδει τη μόλυνση της πηγής  στις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι  «όλα τα μπουκάλια που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια».

Να σημειωθεί ότι στις 11 Απριλίου, η Γαλλική Γερουσία ξεκίνησε μια κοινοβουλευτική διερευνητική αποστολή που σκοπεύει να «ρίξει φως στις αποτυχίες του κράτους» όσον αφορά τον έλεγχο των παρασκευαστών εμφιαλωμένου νερού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο