Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικίνδυνο μικρόβιο σε σκόνη κρέμας ρυζιού που εισάγεται στην Ελλάδα από την Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπικίνδυνο μικρόβιο σε σκόνη κρέμας ρυζιού που εισάγεται στην Ελλάδα από την Ιταλία
spot_img

Ειδοποίηση RASFF από την Ιταλία.

Στην Ελλάδα, την Αλβανία και το Σαν Μαρίνο, εισάγεται η επικίνδυνη κρέμα ρυζιού από την Ιταλία. Οι αρχές της Ιταλίας μετά από επίσημο έλεγχο στην αγορά διαπίστωσαν πως στη βιολογική σκόνη κρέμας ρυζιού στιγμής υπάρχει ο παθογόνος μικροοργανισμός Cronobacter spp. 

Η Ιταλία ενημέρωσε τις χώρες εισαγωγής μέσα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF με την επισήμανση «πιθανός κίνδυνος».

Το Cronobacter  είναι ένα βακτήριο που έχει βρεθεί σε μια ποικιλία ξηρών τροφών, όπως βρεφική φόρμουλα σε σκόνη, γάλα σε σκόνη, αφεψήματα από βότανα και άμυλα. Έχει βρεθεί και στο νερό. Οι ασθένειες του Cronobacter  είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρες για βρέφη και μπορεί να είναι σοβαρές σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και σε άτομα 65 ετών και άνω.

Τα βρέφη κάτω των 2 μηνών είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μηνιγγίτιδα (μια φλεγμονή των μεμβρανών που προστατεύουν τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη) εάν έχουν μολυνθεί με βακτήρια Cronobacter. Τα βρέφη που γεννιούνται πρόωρα και εκείνα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν επίσης κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια.

Οι λοιμώξεις από Cronobacter αναφέρονται συχνά σε βρέφη που έχουν τραφεί με βρεφικό γάλα σε σκόνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Cronobacter  έχει βρεθεί σε βρεφικό γάλα σε σκόνη που πιθανότατα ήταν μολυσμένο από το εργοστάσιο. Σε άλλες περιπτώσεις,  το Cronobacter  πιθανότατα μόλυνε τη βρεφική φόρμουλα σε σκόνη αφού ανοίχτηκε στο σπίτι ή αλλού. Υπήρξαν επίσης αναφορές για βρέφη που αρρώστησαν μετά από κατανάλωση μητρικού γάλακτος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Cronobacter μόλυνε τα μέρη του θήλαστρου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο