Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικίνδυνο μικρόβιο σε σκόνη κρέμας ρυζιού που εισάγεται στην Ελλάδα από την Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπικίνδυνο μικρόβιο σε σκόνη κρέμας ρυζιού που εισάγεται στην Ελλάδα από την Ιταλία
spot_img

Ειδοποίηση RASFF από την Ιταλία.

Στην Ελλάδα, την Αλβανία και το Σαν Μαρίνο, εισάγεται η επικίνδυνη κρέμα ρυζιού από την Ιταλία. Οι αρχές της Ιταλίας μετά από επίσημο έλεγχο στην αγορά διαπίστωσαν πως στη βιολογική σκόνη κρέμας ρυζιού στιγμής υπάρχει ο παθογόνος μικροοργανισμός Cronobacter spp. 

- Advertisement -

Η Ιταλία ενημέρωσε τις χώρες εισαγωγής μέσα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF με την επισήμανση «πιθανός κίνδυνος».

Το Cronobacter  είναι ένα βακτήριο που έχει βρεθεί σε μια ποικιλία ξηρών τροφών, όπως βρεφική φόρμουλα σε σκόνη, γάλα σε σκόνη, αφεψήματα από βότανα και άμυλα. Έχει βρεθεί και στο νερό. Οι ασθένειες του Cronobacter  είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρες για βρέφη και μπορεί να είναι σοβαρές σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και σε άτομα 65 ετών και άνω.

Τα βρέφη κάτω των 2 μηνών είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μηνιγγίτιδα (μια φλεγμονή των μεμβρανών που προστατεύουν τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη) εάν έχουν μολυνθεί με βακτήρια Cronobacter. Τα βρέφη που γεννιούνται πρόωρα και εκείνα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν επίσης κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια.

Οι λοιμώξεις από Cronobacter αναφέρονται συχνά σε βρέφη που έχουν τραφεί με βρεφικό γάλα σε σκόνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Cronobacter  έχει βρεθεί σε βρεφικό γάλα σε σκόνη που πιθανότατα ήταν μολυσμένο από το εργοστάσιο. Σε άλλες περιπτώσεις,  το Cronobacter  πιθανότατα μόλυνε τη βρεφική φόρμουλα σε σκόνη αφού ανοίχτηκε στο σπίτι ή αλλού. Υπήρξαν επίσης αναφορές για βρέφη που αρρώστησαν μετά από κατανάλωση μητρικού γάλακτος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Cronobacter μόλυνε τα μέρη του θήλαστρου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα