Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επίσκεψη Λ. Αυγενάκη και Δ. Σταμενίτη στον ΕΦΕΤ

ΑρχικήΝέαΕπίσκεψη Λ. Αυγενάκη και Δ. Σταμενίτη στον ΕΦΕΤ
spot_img

Καταγράφηκαν τα  χρόνια προβλήματα συνεργασίας ορισμένων υπηρεσιών του ΕΦΕΤ με το Υπουργείο και επιβεβαιώθηκε πως η ύπαρξη πολλών συναρμοδιοτήτων με άλλα Υπουργεία, Φορείς και την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα προβλήματα συνεργασίας ανάμεσα σε ορισμένες υπηρεσίες του ΕΦΕΤ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αρμόδιου υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη και του υφυπουργού, Διονύση Σταμενίτη, στα γραφεία του οργανισμού.

   Όπως αναφέρθηκε, η ύπαρξη πολλών συναρμοδιοτήτων με άλλα υπουργεία, φορείς και την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, προκαλεί συνθήκες σύγχυσης που δεν συμβάλλουν θετικά στην παραγωγή έργου.

   Συμφωνήθηκε να δοθούν λύσεις πρώτα στα τρέχοντα προβλήματα του ΕΦΕΤ, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί βάση και στα ζητήματα μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

   Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, ο αντιπρόεδρος Σταύρος Ζαννόπουλος, ο γενικός διευθυντής, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Φραγκίσκος Γαΐτης, αλλά και εκπρόσωποι των εργαζομένων.

   Νωρίτερα, ο υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκαν στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ).

   Ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου, Αλέξανδρο Σαμαρά, για το ελεγκτικό και ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου, με τον κ. Αυγενάκη να επισημαίνει την ισχυρή παρουσία του ΜΦΙ στο εξωτερικό και συνέστησε να ισχυροποιηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω και εντός συνόρων.

   Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε την ανάγκη να γίνει το έργο του Ινστιτούτου πιο προσιτό στην κοινωνία, και ειδικά στη νέα γενιά που θέλει να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα, ενώ ζήτησε τις προτάσεις της Διοίκησης για την ενδυνάμωση της συνεργασίας του Ινστιτούτου με το υπουργείο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο