Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιτυχής η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση τροφίμων Summer Fancy Food Show στη Νέα Υόρκη

ΑρχικήΝέαΕπιτυχής η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση τροφίμων Summer Fancy Food Show στη Νέα Υόρκη
spot_img

 Με 175 εμπορικές συναντήσεις οι περισσότερες των οποίων θα ευοδωθούν σε εμπορικές συμφωνίες, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη σημαντικότερη έκθεση τροφίμων της Βόρειας Αμερικής, τη Summer Fancy Food Show η οποία διεξήχθη (12-14 Ιουνίου) στη Νέα Υόρκη.

   Η συμμετοχή ήταν με ξεχωριστά ποιοτικά προϊόντα: αυγοτάραχο, μέλι, ελαιόλαδο, προϊόντα χαρουπιού, τυροκομικά και βότανα εννέα επιχειρήσεων τις οποίες η περιφέρεια ενίσχυσε, επιδοτώντας κατά 80% το κόστος συμμετοχής. Επίσης προσέφερε και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως διερμηνεία καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, φωτογράφιση των προϊόντων τους, αποστολή newsletters σε επιλεγμένες λίστες αγοραστών και άλλες ενέργειες.

   Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του γαστρονομικού μας πλούτου, που αποτελεί από τα βασικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής μας. Σ΄αυτό το πλαίσιο και προς αυτή την κατεύθυνση στις προτεραιότητές μας είναι, σε συνεργασία και με τον αρμόδιο περιφερειακό μας σύμβουλο Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Σ. Βοϊδονικόλα, να στηρίζουμε με στοχευμένες δράσεις τις τοπικές επιχειρήσεις και να συνδράμουμε έμπρακτα στην προσπάθειά τους να προβάλλουν τα προϊόντα μας στο εξωτερικό».

   Σημειώνεται πως το τριήμερο που διήρκησε η έκθεση, το Περίπτερο της Αττικής επισκέφθηκαν σημαίνοντες παράγοντες της αγοράς (διανομείς και διεθνείς αγοραστές) και μέλη της προξενικής Αρχής της Νέας Υόρκης, μεταξύ των οποίων ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος Α’ ΟΕΥ Νικόλαος Θωμόπουλος, η Μαρία Βαξεβανίδου, επικεφαλής του διπλωματικού Τύπου και η εντεταλμένη σύμβουλος του Enterprise Greece Μπέτυ Αλεξανδροπούλου.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα