Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Από πολύτεκνη αγρότισσα πετυχημένη επιχειρηματίας – Όλα ξεκίνησαν από ένα γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο!

ΑρχικήΝέαΑπό πολύτεκνη αγρότισσα πετυχημένη επιχειρηματίας - Όλα ξεκίνησαν από ένα γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο!
spot_img

 1st Agrofuture Summit: Οικοτεχνία πρότυπο, από ένα βάζο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.

Ένα βάζο γλυκό του κουταλιού από τριαντάφυλλο, γέννησε μια ιδέα που μετατράπηκε σε μία επιτυχημένη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Ορεστιάδα του Έβρου. Η Δήμητρα Ματζιούρα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, οδηγούμενη από την αγάπη της για τα τριαντάφυλλα και τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου της, δημιούργησε μια οικοτεχνία πρότυπο με γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδα και άρχισε να καλλιεργεί, κόντρα στις παραδοσιακές καλλιέργειες, τριαντάφυλλα και ελίχρυσο.

«Η οικοτεχνία για μας είναι οικογένεια. Ξεκίνησε με μια αυθόρμητη ιδέα από ένα βάζο με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο και με όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές που τείνουν να χαθούν στο πέρασμα του χρόνου», επισήμανε η κ. Ματζιούρα, μιλώντας στο 1st Agrofuture Summit: «Αγροτική Οικονομία – Η επόμενη μέρα: Ευκαιρίες, προκλήσεις και νέα δεδομένα» και εξήγησε: «αντιληφθήκαμε το κενό που υπάρχει και αποφασίσαμε, έχοντας επίγνωση της γεωγραφικής μας θέσης και της απόστασης που έχουμε από το κέντρο των αποφάσεων, να διασφαλίσουμε όλες αυτές τις συνταγές και όλο τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής που κινδυνεύει να χαθεί».

Τίποτα δεν είναι εύκολο, όπως εξηγεί, ειδικά για μια γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, αγρότισσα και επιχειρηματία με μια δύσκολη καθημερινότητα. «Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε πολυδιάστατους ρόλους, είναι πολύ δύσκολο ειδικά όταν όλα αυτά που παράγεις περνάνε από τα ίδια χέρια. Ό,τι παράγουμε είναι αποκλειστικά παρασκευασμένο με χειροποίητο τρόπο και κάθε προϊόν μας περιλαμβάνει την αγάπη και το μεράκι μας, ένα κομμάτι του Έβρου», υπογράμμισε.

Τα παραδοσιακά προϊόντα της οικοτεχνίας που δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αναγνωριστεί από ανθρώπους του χώρου. Μάλιστα η εταιρεία έχει διακριθεί στο πρόγραμμα «νέας γεωργίας-νέας γενιάς» και στο πρόγραμμα για την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Και στις δύο περιπτώσεις κατάφερε να βραβευθεί ως δεύτερη καλύτερη οικοτεχνία στη χώρα.

Νέες καλλιέργειες τριαντάφυλλο και ελίχρυσος

«Καλλιεργούμε τριαντάφυλλα καθώς έτσι ξεκίνησε και η ιδέα με αυτό το γλυκό τριαντάφυλλο. Ήτανε μια αγάπη για τα τριαντάφυλλα, μια ποικιλία η οποία ευδοκιμεί στην περιοχή μας με πολύ καλές κριτικές και στο ροδόσταγμα και στο ροδέλαιο. Προσπαθούμε να δώσουμε νέα ερεθίσματα και στους υπόλοιπους αγρότες, δεν είναι μόνο οι καλλιέργειες, οι σταθερές αυτές που γνωρίζουμε τόσα χρόνια. Πρέπει να κάνουμε και βήματα προς τα μπροστά, να κάνουμε καινοτόμες ιδέες, καινούργιες ιδέες. Αυτή τη στιγμή καλλιεργώ τριαντάφυλλα τα οποία μεταποιώ είτε σε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδα και προσθέτουμε και μια νέα καλλιέργεια τον ελίχρυσο όπου εκεί θα μπει και το έλαιο», επισήμανε η Δήμητρα Ματζιούρα.

«Αν εμείς που είμαστε τόσο μακριά στον Έβρο τα καταφέραμε, μπορούν να τα καταφέρουν όλοι», είπε και τόνισε πως, «τα προϊόντα μας, είναι ένα ταξίδι στις ξεχασμένες παιδικές μνήμες που συναντάς τον παππού και την γιαγιά στο χωριό και περνάς ανέμελα, είναι το σώμα και η ψυχή στην παράδοση του Έβρου. Τον αγαπάω τον τόπο μου, εδώ θέλω να μείνω, είναι ευλογημένος και θέλω να τον γνωρίζουν και ο υπόλοιπος κόσμος. Όπως είπε και ο Κωστής Παλαμάς, δεν φτάνει μονάχα ο ήλιος η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται και άλλα πολλά και προπαντός η γνώση» πρόσθεσε.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα