ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςArla Foods Ingredients: Η καινοτόμα μέθοδος διαχωρισμού του γάλακτος

Arla Foods Ingredients: Η καινοτόμα μέθοδος διαχωρισμού του γάλακτος

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Arla Foods παρουσίασε μια «επαναστατική» τεχνολογία, τη λεγόμενη «κλασματοποίηση γάλακτος», η οποία αναπτύχθηκε από την Arla Foods Ingredients (AFI) και επιτρέπει στην εταιρεία να διαχωρίζει το γάλα σε διαφορετικά πρωτεϊνικά συστατικά.

Ο διαχωρισμός των διαφορετικών πρωτεϊνών του γάλακτος από τον ορό γάλακτος, προηγουμένως βασιζόταν στην τυροκομία, καθώς ο ορός γάλακτος είναι ένα υποπροϊόν αυτής της διαδικασίας.

- Advertisement -

Η ανάπτυξη της κλασματοποίησης επιτρέπει στην AFI να παρακάμψει αυτή τη διαδικασία, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερες δυνατότητες της δεξαμενής των πρώτων υλών.

Δημιουργεί, επίσης, ροές πρωτεΐνης σε μια μοναδική και πλήρως ελεγχόμενη διαδικασία με σημαντικά μειωμένα στάδια επεξεργασίας και μια πολύ πιο ήπια επεξεργασία του γάλακτος.

- Advertisement -

Η AFI πιστεύει ότι αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα επιτρέψει σε επιστήμονες, διατροφολόγους και επαγγελματίες υγείας να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της επιλογής συγκεκριμένων καθαρών πρωτεϊνών γάλακτος.

Αυτό θα επιτρέψει την ανάπτυξη διατροφικά εξειδικευμένων τροφίμων, τα οποία η AFI πιστεύει ότι ανοίγουν νέες ευκαιρίες για βρεφικά παρασκευάσματα και αθλητικά προϊόντα. Κάτι τέτοιο θα εξυπηρετεί, επίσης, άλλες ευάλωτες ομάδες, όπως ηλικιωμένους και άτομα με ιατρικές διατροφικές ανάγκες, σύμφωνα με την εταιρεία.

- Advertisement -

«Η μέθοδος αναπτύσσεται εδώ και αρκετά χρόνια και είμαι στην ευχάριστη θέση να βλέπω, αυτό που κάποτε ήταν όραμα, να γίνεται πραγματικότητα και να έχει τη δύναμη να φέρει επανάσταση στη στοχευμένη διατροφή για τις ευάλωτες ομάδες», δήλωσε στο Agriland ο Henrik Andersen, Διευθύνων Σύμβουλος της Arla Foods Ingredients.

«Ως καινοτόμοι, βασιζόμενοι στην επιστήμη, το κίνητρό μας είναι να εφεύρουμε και να επανεφεύρουμε τις διαδικασίες μας για να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε τα καλύτερα δυνατά προϊόντα και ότι συνεχίζουμε να πρωτοστατούμε στον ορό γάλακτος».

Η AFI χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή τη διαδικασία για βρεφικό γάλα στο Videbaek της Δανίας για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για βιολογικά βρεφικά παρασκευάσματα. Η Arla πιστεύει ότι η αγορά θα αυξηθεί κατά 14,1% τα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσης η εταιρεία αναμένει να λανσάρει τις πρώτες της βιολογικές λύσεις ιδιωτικής ετικέτας για βρέφη με βάση αυτή την τεχνολογία, εντός του 2022.

«Η παραδοσιακή τυροκομία απαιτεί σημαντικές ποσότητες βιολογικού γάλακτος για την παραγωγή των ποσοτήτων ορού γάλακτος που χρειαζόμαστε, ώστε να καλύψουμε τη ζήτηση. Τώρα που δε θα βασιζόμαστε σε αυτό, μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγή», πρόσθεσε ο Andersen.

«Ταυτόχρονα, προσφέρουμε στους γονείς και τους κηδεμόνες μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την προέλευση του βιολογικού βρεφικού γάλακτος επειδή λίγες μόνο φάρμες της Arla προμηθεύουν το γάλα στο εργοστάσιό μας στο Videbaek», κατέληξε.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος