Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυγοτάραχο “Τρικαλινός”: Διεθνές βραβείο Walter Scheel Medaille

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΑυγοτάραχο "Τρικαλινός": Διεθνές βραβείο Walter Scheel Medaille
spot_img

Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη -πολύ τιμητική βράβευση- δίνεται σε Ελληνική Εταιρία!

Σπουδαία στιγμή για τη χώρα μας και μια συγκινητική βραδιά για την Εταιρία “Τρικαλινός”, την ηγέτιδα στην παραγωγή του Αυγοτάραχου, υπήρξε η 29η Μαρτίου 2022.
Η απονομή στην εταιρία του τιμητικού Βραβείου – Walter Scheel Medaille- αποτελεί μια διεθνή αναγνώριση στη συνολική προσφορά της οικογένειας Τρικαλινός, για την αδιάκοπη αφοσίωσή στην εφαρμογή, τη βελτίωση και εξέλιξη της παραγωγής του Αυγοτάραχου.

Η Walter Scheel Association ιδρύθηκε το 1991, με σκοπό οι προσωπικότητες που έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στη διατήρηση της Ευρωπαϊκής Οίνο-Γαστρονομικής Κουλτούρας, να βραβευθούν με το μετάλλιο που φέρει το όνομα του τέταρτου και πιο αγαπητού Προέδρου της Γερμανίας.
Προστάτης του βραβείου υπήρξε ο εκλιπών Valéry Giscard d’Estaing, πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. 
Με μια συγκινητική και τιμητική ομιλία, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Christophe Wirtz, παρέδωσε το Βραβείο στο Ζαφείρη Τρικαλινό, Πρόεδρο της ομώνυμης εταιρίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Από τα μέσα του 19ου αιώνα, η Οικογένεια Τρικαλινός επεξεργάζεται τα αυγά του Κέφαλου που αλιεύεται στο Ιόνιο και το μετατρέπει σε μια απαράμιλλη λιχουδιά, το Αυγοτάραχο. Διάσημο σε κάθε ψαράδικο έθνος –ως «Bottarga» στην Ιταλία, ως «Karasumi» στην Ιαπωνία, ως «Poutargue» στη Γαλλία– το Trikalinos Αυγοτάραχο, που τώρα στην τέταρτη γενιά του ηγείται ο Ζαφείρης, αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα μιας χειροτεχνικής παράδοσης, που πηγαίνει πίσω ιστορικά στην Ελλάδα από τη Βυζαντινή περίοδο.
Δημιουργημένο με λίγες μόνο, αλλά ακριβείς κινήσεις και τυλιγμένο με φυσικό κερί μέλισσας, διαθέτει μοναδική τρυφερότητα και αρωματική πολυπλοκότητα τέτοια, ώστε να το αναζητούν οι κορυφαίοι Chef σε όλο τον κόσμο: από τους αδερφούς Roca στη Girona, μέσω του Alain Passard μέχρι τον Peter
Goossens, σε εστιατόρια στην Ταϊπέι, στο Σικάγο και στο Τόκιο.
Ένα ταπεινό και αρχαίο προϊόν σε εξαιρετικά εκλεπτυσμένη μορφή – η ίδια η ουσία της θάλασσας».
Προς τιμήν της φροντίδας και της περαιτέρω ανάπτυξης αυτού του προϊόντος, ο Ζαφείρης Τρικαλινός τιμήθηκε με το XVII Μετάλλιο Walter Scheel.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα