Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χωρίς ψωμί κινδυνεύει να μείνει η Μεγάλη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΧωρίς ψωμί κινδυνεύει να μείνει η Μεγάλη Βρετανία
spot_img

Οι κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές που προκαλούνται από τις ελλείψεις στις πρώτες ύλες μπορεί σύντομα να προκαλέσουν σημαντική απώλεια στη διαθεσιμότητα ψωμιού της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο επισιτιστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία έχει περάσει αρκετές «περιπέτειες» τα τελευταία χρόνια, από το Brexit και την πανδημία μέχρι την πρόσφατη άνοδο στις τιμές, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Οι ελλείψεις σε σιτάρι και πρώτες ύλες, έχουν προκαλέσει μια πρωτοφανή άνοδο στις τιμές του ψωμιού, ενώ είναι ορατές και οι ελλείψεις στο ψωμί.

Πιο αναλυτικά,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών (FOB), Gordon Polson σε επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων ανέφερε, ότι οι ελλείψεις πρώτων υλών και ενέργειας θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο να μην υπάρχει διαθέσιμο ψωμί. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι αυξήσεις του κόστους θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση της τιμής του ψωμιού, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα ορισμένων αρτοποιείων, ειδικά κατά τους επόμενους έξι μήνες.

Γενικά, η βιομηχανία αρτοποιίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν βασίζεται σε εισαγωγές από τη Ρωσία και την Ουκρανία, έχει επηρεαστεί όμως από την απώλεια προσφοράς στον κλάδο παγκοσμίως. Ως αποτέλεσμα, οι ελλείψεις που προκαλούνται στην ΕΕ μπορούν να την ωθήσουν στο να σταματήσει τις εισαγωγές της, διακόπτοντας, έτσι την εφοδιαστική αλυσίδα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ μπορεί να μην επηρεαστούν όλες οι επιχειρήσεις το ίδιο, οι αυξήσεις αναμένεται να είναι καθολικές για τον κλάδο.

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών ζητά από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη δυσκολία της κατάστασης και να κινηθεί γρήγορα ως προς το μετριασμό της κατάστασης, καθώς και να δείξει μια στοιχειώδη ευελιξία στο κομμάτι των συστατικών και των επισημάνσεων στα προϊόντα άρτου.  «Τα μέλη του FOB εργάζονται πολύ σκληρά με τους προμηθευτές για να κάνουν ό,τι μπορούν για να μετριάσουν τις αυξήσεις κόστους στην ενέργεια και το σιτάρι, αλλά είναι αναπόφευκτο, οι τιμές να πρέπει να αυξηθούν. Σχεδόν εξίσου ανησυχητική είναι και η πρόκληση της αβεβαιότητας σχετικά με τη διαθεσιμότητα», κατέληξε ο Polson.

Πηγή: https://www.newfoodmagazine.com/news/163456/could-the-uk-run-out-of-bread/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα