Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διάσημοι Γάλλοι στη ΔΩΔΩΝΗ για την αυθεντική Ελληνική φέτα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΔιάσημοι Γάλλοι στη ΔΩΔΩΝΗ για την αυθεντική Ελληνική φέτα
spot_img

Διάσημοι δημοσιογράφοι, foodblogers, διαμορφωτές κοινής γνώμης και επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων από τη Γαλλία επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ στα Ιωάννινα.

Ένα μοναδικό «ταξίδι» στην παραγωγή, τη γεύση και την αυθεντικότητα της Ελληνικής φέτας Π.Ο.Π, που αποτελεί πλέον βασικό συστατικό της σύγχρονης γαστρονομίας και κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάσημοι δημοσιογράφοι, foodblogers, διαμορφωτές κοινής γνώμης και επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων από τη Γαλλία που επισκέφτηκαν τtο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ στα Ιωάννινα.

Οι διάσημοι επισκέπτες, που συνοδεύονταν από στέλεχος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την διακεκριμένη σεφ κ. Ντίνα Νικολάου, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  τον τρόπο παραγωγής της αυθεντικής Ελληνικής Φέτας Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ, ξεναγήθηκαν στη γραμμή παραγωγής της, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου στα Ιωάννινα και πληροφορήθηκαν για όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της.

Παράλληλα τους εντυπωσίασε ο συνδυασμός του κλίματος της Ελλάδος και της βιοποικιλότητας της Ηπείρου, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή φύονται περισσότερα από 2.500 μοναδικά βότανα και φυτά- από τα οποία τρέφονται τα κοπάδια που παράγουν το γάλα, χαρίζοντας έτσι το απίστευτο άρωμα και τη μοναδική ασύγκριτη γεύση της Φέτας Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ, ενός τυριού που παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, από την εποχή ακόμη του Ομήρου.

Η επίσκεψη των Γάλλων ειδικών στην γαστρονομία, εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης της Φέτας ΠΟΠ στην αγορά  της Γαλλίας, που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, μέσω του Εκτελεστικού Φορέα NOVACERT που έχει αναλάβει τη δράση.

Η συζήτηση εστιάστηκε και στην παρουσία στα ράφια γαλλικών σούπερ μάρκετ λευκού τυριού που φέρει την ένδειξη «Φέτα», έχοντας σκοπό να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό.

Η ΔΩΔΩΝΗ θα συνεχίσει να αποτελεί πρεσβευτή της αυθεντικής Ελληνικής Φέτας στο εξωτερικό ενημερώνοντας τον καταναλωτή, προκειμένου να μπορεί να διακρίνει την αυθεντική φέτα από οποιοδήποτε άλλο λευκό τυρί που πωλείται ως Φέτα.

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή δήλωσαν ότι θα συμβάλλουν με τα κείμενά τους και οι Γάλλοι επισκέπτες που αρθρογραφούν σε μεγάλα ΜΜΕ της χώρας τους και σε διάσημα γαστρονομικά περιοδικά όπως το LE CHEF και το RÉPONSES À TOUT.

Λίγα λόγια για τη ΔΩΔΩΝΗ 

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 59 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο 5.500 Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά  και εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 100 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα