Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΔΙΜΕΑ: Ποιο σουπερμάρκετ πλήρωσε το υψηλότερο πρόστιμο τον Νοέμβριο για παραβίαση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΔΙΜΕΑ: Ποιο σουπερμάρκετ πλήρωσε το υψηλότερο πρόστιμο τον Νοέμβριο για παραβίαση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ
spot_img

Τα επιβληθέντα πρόστιμα τον Νοέμβριο του 2023 από την ΔΙΜΕΑ.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης κοινοποίησε τη λίστα με τις επιχειρήσεις που βρέθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο να παραβιάζουν τους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

 Η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εστιατόρια, καφετέριες, σουπερμάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία και, αρτοποιεία. Το σύνολο των προστίμων έφτασε τα 109.500€. Οι αρχές σύμφωνα με τη λίστα του Υπουργείου επέβαλαν πρόστιμα σε πέντε σουπερμάρκετ: Διαμαντής Μασούτης, METΡO ΑΕΒΕ, BAZAAR, MARKET IN και ΑΒ Βασιλόπουλος.

Το υψηλότερο πρόστιμο 4.000€ επιβλήθηκε στο σουπερμάρκετ BAZAAR στην Πλατεία Βικτωρίας και στο ΜΑRΚΕΤ ΙΝ στα Πατήσια και ακολουθούν ο Μασούτης στην Ηγουμενίτσα με το ύψος του προστίμου να φτάνει τις 3.000€, ο ΑΒ Βασιλόπουλος στη Νέα Σμύρνη επίσης 3.000€, ενώ από 1.000€ πλήρωσαν δύο υποκαταστήματα της αλυσίδας ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα και το Περιστέρι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο